Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal weleens onze mobiele telefoon op de grond laten vallen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Meestal is er niets aan de hand, maar we kennen allemaal de horror verhalen van krassen, deuken of barsten in je beeldscherm. Dit doemscenario willen we natuurlijk graag voorkomen, maar hoe doe je dat? Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel drie manieren om je telefoon te beschermen.

Een hoesje

Smartphones bestaan voor een groot deel uit glas. Dit maakt ze zeer kwetsbaar voor schade van buitenaf, en daarom is het belangrijk om je telefoon te beschermen met een telefoonhoesje. Gelukkig zijn er een heleboel verschillende telefoonhoesjes op de markt. Neem bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S22 hoesjes. Deze zijn verkrijgbaar als zowel backcovers als bookcases. Met een backcover bescherm je alleen de achterkant en de zijkanten van je smartphone, terwijl je met een bookcase ook het beeldscherm beschermt. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

Een screenprotector

Naast een telefoonhoesje, is het ook belangrijk om een screenprotector over je beeldscherm heen te plakken. Je denkt misschien dat je deze stap kunt overslaan omdat je een bookcase hoesje hebt gekozen, maar zelfs dan is een beetje extra bescherming nooit verkeerd. Screenprotectors zijn een bijna onzichtbare beschermlaag die je strak over het beeldscherm van je telefoon heen plaatst. Deze beschermlagen zijn meestal gemaakt van plastic folie, maar ze zijn ook verkrijgbaar in een gehard glas. Deze laatste variant is steviger en minder zichtbaar maar wel wat prijziger dan de plastic folie’s.

Je mobiele telefoon verzekeren

Gebruik jij je telefoon de hele dag door? Of heb jij nét het nieuwste model gekocht? Dan kan het slim zijn om je telefoon te laten verzekeren. De meeste mobiele telefoons beschikken over een garantieperiode, maar dat wil niet per se zeggen dat alle schade wordt vergoed. Het is daarom heel belangrijk om de voorwaarden van je garantie goed door te lezen. Mocht het nodig zijn, dan kun je altijd nog een verzekering afsluiten voor je mobiele telefoon. Gaat jouw telefoon kapot? Dan wordt deze altijd gerepareerd vanuit de verzekering. Dit kan je niet alleen een hoop geld, maar ook een heleboel stress schelen. Let wel op en kies voor een verzekering die zoveel mogelijk verschillende soorten schade dekt. Zo weet je zeker dat je overal op bent voorbereid!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles