Het aanschaffen van een nieuwe printer is vaak niet zo gemakkelijk als het lijkt. Het vinden van de perfecte printer vereist namelijk nogal wat tijd, onderzoek en aandacht. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de snelheid, de cartridges en de techniek. Daarnaast heb je natuurlijk zelf ook nog bepaalde eisen. Het is onder andere belangrijk dat de printer van goede kwaliteit is, waardoor je er lang van kunt genieten. Inkjetprinters voldoen aan al deze eisen, maar helaas weet nog niet iedereen precies wat deze printer allemaal kan. Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel drie redenen om te kiezen voor een inkjetprinter.

Kwalitatieve teksten en afbeeldingen

Een inkjetprinter maakt gebruik van inkt cartridges die gevuld zijn met vloeibare inkt. De meeste inkjetprinters gebruiken cartridges in de kleuren zwart, cyaan, magenta en geel. Met deze vier cartridges kan de printer alle mogelijke kleurencombinaties op papier zetten. De spuiters in de cartridges zullen de inkt op het papier spuiten, om de gewenste letters en lijnen te vormen. Hierdoor ben je verzekerd van zeer strakke lijnen en prachtige diepe kleuren. Let wel op, want door de vloeibare inkt is het slim om het papier even te laten liggen na het printen. Zo kan de inkt goed opdrogen, en krijg je geen last van vervelende vlekken. Zoek je een professionele printer, voor bijvoorbeeld het printen van illustraties of foto’s? Kies dan voor een inkjetprinter die ruimte heeft voor extra cartridges zoals grijs, matzwart en rood. Hierdoor kun je nog betere kleurweergaves realiseren.

De snelheid van de printer

Gebruik je de printer regelmatig? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je snel en gemakkelijk kunt printen. De printsnelheid van inkjetprinters ligt meestal tussen de 10 en 33 pagina’s per minuut. Dit betekent dat je in weinig tijd een heleboel pagina’s kunt laten printen. Hierdoor zijn inkjetprinters zeer geschikt voor mensen die veel papieren moeten uitprinten, bijvoorbeeld voor hun werk of studie. Let wel op, want de afdruksnelheid verschilt altijd per printermodel. Het is dus van groot belang dat je zelf op onderzoek uitgaat, en kijkt naar de printsnelheid voordat je tot een definitieve aankoop overgaat.

Overigens heeft de inkt in de cartridge ook invloed op de hoeveelheid pagina’s die je kunt printen. Let daarom ook op de afdrukcapaciteit van inktcartridges.

Mooie design van de printer

Laten we eerlijk zijn: het is ook belangrijk dat de printer een mooi design heeft. Omdat printers regelmatig worden gebruikt, is het niet handig om ze achter een kastdeur te plaatsen. We plaatsen ze daarom vaak op een open tafel of bureau. Hierdoor is de printer altijd zichtbaar, en het is daarom belangrijk dat hij een beetje bij de rest van ons interieur past. Maak je vooral geen zorgen, want inkjetprinters zijn verkrijgbaar in veel verschillende formaten en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan grijs, zwart, wit en zilver. Daarnaast zijn inkjetprinters gemaakt van sterk materiaal, waardoor de printer een stoere uitstraling heeft én perfect past bij je laptop of desktop.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles