Het vervuilen van de aarde heeft grote gevolgen voor iedereen. Het wordt dus steeds belangrijker dat we met z’n allen bijdragen aan een beter milieu. Wist je dat er veel simpele dingen zijn die je kan doen voor het verbeteren van het milieu? Het zijn kleine dingen, die een groot verschil maken! Hier zijn 3 tips waarmee je je steentje kan bijdragen.

Houd jezelf warm

Iets wat erg slecht is voor het milieu is het constant aan hebben staan van de verwarming in je huis. Het verbruikt namelijk veel energie terwijl dit helemaal niet nodig is! Een makkelijke oplossing om dus energie én geld te besparen, is gewoon het aantrekken van een warme trui! Zo kan je jezelf prima warm houden, zonder dat de kachel steeds aanstaat.

Huizen die goed geïsoleerd zijn verbruiken ook minder energie omdat ze warmte goed vasthouden. Je zou dus ook kunnen investeren in een goede isolering om het thuis nooit meer koud te hebben!

Zonnepanelen

Weet je welke energie altijd gratis is? Juist, dat is zonne-energie! De zon is een bron van energie die we eigenlijk te weinig benutten. Investeer dus een keer in een aantal zonnepanelen op je dak en je zal bijna alleen maar groene, zelfopgewekte stroom gebruiken! Het kopen van zonnepanelen kan erg duur zijn, maar je hebt dit na een paar jaar alweer terugverdiend.

Ledverlichting

Ten slotte is een makkelijke manier om groener te leven het afschaffen van je gloei- en halogeenlampen en overstappen op ledverlichting. Ledlampen zijn veel beter voor het milieu dan andere lampen omdat ze een stuk minder energie gebruiken. Ze zetten namelijk wel 90% van de energie die ze gebruiken om in licht, terwijl gloei- en halogeenlampen maar 10% omzetten. De rest wordt verspild aan onnodige warmte, wat dus erg slecht is voor het milieu! Daarnaast zorgt het gebruiken van ledverlichting voor minder afval. Dit is ten eerste omdat ze langer meegaan dan gloei- en halogeenlampen. Wel 25 keer langer! Ten tweede zitten, in tegenstelling tot andere lampen, in ledlampen geen schadelijke stoffen, waardoor je ze gewoon weg kan gooien bij het restafval.

Er zijn allerlei soorten ledlampen om uit te kiezen! Denk aan led spots, led panelen of led TL-verlichting.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles