De vakantie is officieel afgesloten. Iedereen zit weer op kantoor en werkt achter het bureau. Ben jij door de vakantie ook een paar kilo’s aangekomen? Dat is nu niet je enige zorg. Er is namelijk een gezondheidsprobleem in Nederland waar ook jij last van hebt! We praten nu niet over het coronavirus, maar over langdurig zitten! Zit jij meer dan 8 uur per dag? Dan heb jij meer kans op gezondheidsklachten en lichamelijke ongemakken. Hoe je deze klachten voorkomt? Door een workout op kantoor! In deze blog vertellen wij waarom jij een workout moet doen op kantoor!

✅  Je vermindert het risico op pijn in je gewrichten en spieren

Zorg allereerst dat je ergonomisch kantoormeubilair gebruikt. Zo wordt je lichaam optimaal ondersteund en verminder je het risico op lichamelijke klachten. Maar let wel op; zit nooit te lang achter elkaar. Langdurig zitten is enorm slecht voor je botten en spieren. We zeggen niet voor niets dat zitten het nieuwe roken is.

Wat gebeurt er als je elke dag te veel zit? De problemen beginnen bij je wervelkolom. Je zit namelijk nooit op dezelfde manier. Hierdoor neem je al snel een verkeerde zithouding aan. En deze zithouding zorgt voor druk op jouw ruggengraat. Dit leidt weer tot spanning op je spieren en uiteindelijk ontstaan er chronische rugklachten. Iets wat je liever voorkomt, toch?

✅  Een workout maakt jouw hersenen blij

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Door veel te zitten gaat je lichaam in ruststand. Er wordt minder bloed rondgepompt en er wordt minder zuurstof naar je hersenen verplaatst. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit je hersenen niet positief beïnvloed. Kom dus wat vaker in beweging. Zo reset je je concentratie ook meteen en krijg je nieuwe inspiraties.

✅  Verbrand meer vet en zorg voor een consistente bloedsuikerspiegel

Weet jij wat de brandstof is voor jouw lichaam? Juist, glucose! Het is daarom belangrijk dat jouw bloedsuikerspiegel in balans blijft. Zo voorkom je een energiedip en verminder je de kans op diabetes. Zonder beweging is het lastig om het glucosegehalte in je bloed op peil te houden. Begin daarom vandaag nog met workouts op kantoor! Nog een voordeel; een workout breekt de vetten in je bloed af. Ideaal, toch? Kom een paar keer per dag in beweging, verbrand vet en zeg gedag tegen energiedips!

Hoe kom jij vaker in beweging op kantoor?

Soms is het lastig om meer te bewegen op kantoor. Lopen in je lunchpauze is een optie. Maar als het regent, is dit niet zo prettig. De trap nemen in plaats van de lift of je auto wat verder weg parkeren stel je liever uit. Maar met de tips hieronder krijg jij jezelf wel in beweging!

#1 Maak het leuk!

Heb je plezier tijdens een workout? Dan ben je eerder gemotiveerd. Zorg daarom dat het bewegen op kantoor leuk is. Plaats bijvoorbeeld een pingpong tafel of voetbaltafel. Zo krijg je jouw team in beweging én stimuleer je meteen de teamspirit! Win-win!

#2 Ga een wedstrijd aan!

Wie fietst er het vaakste naar kantoor? Of wie doet er de meeste workouts tijdens de werkdag? Maak er een wedstrijdje van! Zo stimuleer je elkaar om vaker te bewegen. En heb je een keer verloren? Dan neem je natuurlijk bij de volgende wedstrijd revanche! Hoe leuk?

#3 Kies voor een zit-sta bureau

Werk jij veel aan het bureau? Dat is geen excuus. Wissel staand en zittend werken af met een zit-sta bureau! Haal jouw lichaam uit de ruststand door staand te werken. Staand werken zorgt ook nog eens voor een betere doorbloeding en zuurstof doorvoer. En dit maakt je productiever!

#4 Een workout aan je bureau

Er is een nieuw fenomeen genaamd deskercises. Moet je een deadline halen of heb je echt geen tijd om achter je werkplek weg te komen? Kom dan in beweging in je bureaustoel.

  • Strek je benen helemaal naar voren tot je spieren aangespannen zijn. Herhaal dit een paar keer tot je benen moe zijn.
  • Houd je benen in een hoek van 90 graden. Til dan je voeten 10 cm van de grond. Span je buikspieren aan en houdt dit even vast. Voel je de verzuring? Zet dan je voeten weer op de grond. Doe dit een paar keer achter elkaar.
  • Werk jij aan een zit-sta bureau? Ideaal! Ga staan aan het bureau en til je hakken een paar keer van de vloer. Voel je na een aantal herhalingen de verzuring in je kuit? Gefeliciteerd! Je hebt de workout voltooid!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles