Wil je je tuin graag pimpen maar heb je niet het geld om allemaal nieuwe meubels en accessoires te kopen? Doe het dan zelf met eigen hout. Je kunt je creatieve kant tevoorschijn laten komen en zelf een aantal projectjes knutselen met hout dat je over hebt of goedkoop kunt kopen. Hier kun je een aantal projecten vinden om zelf te maken met hout.

Tuinmeubels

Je kunt hout gebruiken om je eigen tuinmeubels te maken. Er zijn verschillende soorten hout die je hiervoor kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld pallets gebruiken of steigerhout. Het hout moet natuurlijk wel tegen alle weersomstandigheden kunnen dus het moet hardhout of geïmpregneerd hout zijn. Zorg ervoor dat het hout dat je gebruikt voor je tuinmeubels FSC keurmerk heeft. Je moet voordat je begint met bouwen wel eerst een goed plan maken en een goede bouwtekening maken. Je kunt een comfortabele ligstoel of zitstoel maken en een tafel maken voor de drankjes op te zetten. Als je eenmaal klaar bent met bouwen kun je kussens kopen om op de meubels te leggen.

Tuinbar maken

Je kunt van hout ook een gezellige tuinbar maken met een aantal krukken om op te zitten. Houd je van een industriële vibe in je tuin? Bouw dan een mooie industriële bartafel. Zaag de onderdelen in de juiste maten. Er zijn verschillende barren die je kunt maken van hout. Je kunt een hele bar met afdak maken en een ruimte voor je ijskast. Of je maakt gewoon een bar waar je alleen aan kunt zitten.

Zwembad

Je kunt voor in de zomer zelf je houten zwembad bouwen. Bij een houten zwembad worden de houten planken met een groefverbinding in elkaar geschoven. Je kunt het zwembad met pallets bouwen. Je kunt ervoor kiezen om een gat in de grond te graven en daar je zwembad in te bouwen of het zwembad bovengronds te bouwen. Bekleed de houten wand met zwembadvlies en –folie zodat het water goed in het zwembad blijft. Het is belangrijk dat een zwembad veel zon krijgt zodat het water wel aangenaam warm wordt. Plaats het zwembad niet in de buurt van een boom want dan kan je iedere dag je zwembad schoon gaan maken.

Accessoires

Een andere DIY-optie met houten planken is het maken van een aantal accessoires in de tuin. Je kunt bijvoorbeeld een aantal leuke bloempotten maken of een gezellig vogelhuisje knutselen. Als je je kinderen blij wilt maken kan je ook een klimrek en glijbaan van hout maken. Je kunt bijvoorbeeld ook een hok maken voor een konijntje en een leuk konijn kopen voor in de tuin.

Heb je nog een beetje hout over? Knutsel dan een van bovenstaande projecten voor in de tuin.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles