Slapen zonder ondergoed heeft verschillende voordelen, maar niet iedereen vind het even fijn om zonder ondergoed te slapen. Iedereen heeft hier wel een andere mening over, de een slaapt het liefst in een pyjama, de andere alleen in ondergoed. In dit blog wordt er dieper ingegaan op de voordelen van slapen zonder ondergoed, misschien verandert hierdoor wel je mening en slaap je voortaan altijd zonder ondergoed.

Slapen zonder ondergoed is hygiënisch

Ondergoed is een perfecte broedplaats voor bacteriën en schimmels. Het is er lekker warm en het houdt vocht vast. Hoe meer bacteriën en schimmels, hoe groter de kans dat de boel gaat schuren en irriteren. Dit kan tot vervelende infecties zorgen. In dit geval ben je nog verder van huis. Als je dan toch ondergoed wil dragen, dan is het wel zo hygiënisch om voor het slapen gaan je ondergoed te verwisselen.

Het verminderd bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste

Het slapen zonder ondergoed is beter voor je huid, hierdoor kan het de bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste verminderen. De reden dat dit goed is voor je huid, is omdat je huid hierdoor een kans heeft om te ademen. Dit kan ervoor zorgen dat je minder snel last krijgt van bepaalde huidklachten. De reden hiervoor is dat de bacteriën die deze veroorzaken een kleinere kans krijgen om toe te slaan.

Je valt sneller in slaap

Slapen zonder ondergoed kan je helpen met in slaap vallen. Doordat je lichaam te warm is, slaap je vaak onrustig en loop je veel te draaien. Dit kan ervoor zorgen dat je geen goede nachtrust hebt en ontwaakt uit je slaap. Het is dan ook aan te raden om zonder ondergoed te slapen omdat het ervoor zorgt dat je lichaam kan afkoelen. Doordat je afkoelt, geeft je lichaam aan dat het tijd is om te gaan slapen.

Betere nachtrust

Naast het sneller in slaap vallen, verbetert slapen zonder ondergoed ook je nachtrust. Dit komt omdat de ideale tempratuur om in te slapen tussen de 15 en 19 graden Celsius ligt. Om deze ideale tempratuur te behalen en hierin te blijven, is slapen zonder ondergoed en onder de dekens een goede en makkelijke manier.

Het is goed voor het mannelijke geslachtsdeel

Om gezond sperma te produceren, hebben de testikels een stabiele temperatuur nodig. Deze temperatuur ligt rond de 36.5 graden Celsius en als deze hoger wordt kan het de zaadproductie negatief beïnvloeden. Door een strakke onderbroek of pyjama kan het ervoor zorgen dat ze te warm worden. Slapen zonder ondergoed kan er dus voor zorgen dat je testikels koel blijven, wat resulteert in een gezonde spermaproductie.

Ben je nu nog niet overtuigd dat naakt slapen iets voor je is. Denk dan bijvoorbeeld eens aan losse heren onderbroeken. Deze kunnen zorgen voor een stuk meer ventilatie waardoor alles al een stuk koeler kan blijven, zodat je al veel voordelen van zal ervaren.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles