Influencers hebben tegenwoordig flink wat te zeggen in Nederland. Met hun kanalen bereiken ze miljoenen mensen. Voorheen waren dat vooral jongeren, maar hun bereik gaat inmiddels veel verder. De meeste goede influencers zijn inmiddels bekende Nederlanders. Of ze zijn zelfs buiten Nederland bekend. De bekendste van allemaal is zonder twijfel Anna Nooshin. Zij wordt ook gezien als de influencer met de grootste invloed van allemaal. Ze is echter niet de enige met een flink bereik. Er zijn nog meer vrouwen en mannen die het nodige te zeggen hebben. De lijst is flink divers te noemen.

Meest invloedrijke mannelijke influencer

Anna Nooshin is de bekendste van allemaal. Achter haar staat een man die misschien wel als één van de grondleggers van het influencer zijn in Nederland gezien kan worden. Het gaat natuurlijk over Enzo Knol. Ook deze naam doet inmiddels bij jong en oud wel een belletje rinkelen. Iedereen heeft weleens filmpjes van hem voorbij zien komen. Hij is niet alleen iemand die veel van zichzelf prijsgeeft, hij is ook iemand die veel manieren waarop je je invloed kunt aanwenden als eerste is gaan gebruiken. Dat maakt het tot op de dag van vandaag een bekend gezicht.

Andere bekende namen

Er zijn meerdere influencers die inmiddels het nodige te zeggen hebben in Nederland. Opvallend is dat deze wereld vooral door vrouwen gedomineerd wordt. Achter Anna en Enzo zijn namelijk vooral andere vrouwen te vinden met veel invloed. Dat gaat bijvoorbeeld om Nienke Plas, Monica Geuze, Nikkie de Jager en Yara Michiels. Zij hebben ook allemaal grote volgers aantallen en dus het nodige te zeggen. Er is ook plek voor enkele mannen in de top van de piramide. Namen die bekend klinken zijn die van Dylan Haegens en Kaj Gorgels. Ook jij moet weleens van al deze mensen gehoord kunnen hebben.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles