Als jij met het voetballen de top wilt bereiken, moet je ervan op de hoogte zijn dat dit veel tijd en energie gaat kosten. De echte profs weten als geen ander hoe het is om dag in dag uit te moeten trainen. Als jij dit er voor over hebt en zeker weet dat jij minstens zo goed wordt als Ronaldo of Messi, dan is het slim dat je dit blog eventjes doorneemt. Wij vertellen je hier namelijk alles wat je moet weten om nóg beter te worden dan je al bent. Klinkt goed toch? Lees vooral gauw verder!

Zorg voor een goede balcontrole

Als jij echt goed wilt kunnen voetballen, is het belangrijk dat je precies weet wat je met een voetbal moet doen. Dit wordt ook wel de balcontrole genoemd. Als jij met een bepaalde kracht tegen een voetbal aantrapt, moet je precies weten waar deze heen gaat. Zo houdt je vaak effect, schotkracht en eventueel zelfs wind in je achterhoofd voordat je daadwerkelijk tegen de bal aantrapt. Naast dat je goed kunt schieten, is het ook belangrijk dat je de bal onder controle hebt tijdens het dribbelen. Dit train je gelukkig eenvoudig door eindeloze rondjes door jouw tuin of over jouw straat te lopen met de bal. Probeer de bal zo dicht mogelijk bij je te houden en zorg ervoor dat de controle over de bal een stuk beter wordt. Wil je weten hoe je het nóg beter kunt doen? Let dan nu goed op!

Een rebounder van Soccer Concepts

Met behulp van een voetbal rebounder kun jij eenvoudig je reflexen testen. Een voetbal rebounder is als het ware een soort trampoline die de kracht van jouw schot gebruikt om de bal vervolgens in precies de tegengestelde richting te sturen. Hoe harder jij de bal tegen de rebounder aan schiet, hoe harder deze terug zal komen. Dit is dé manier om jouw reflexen te testen én te trainen. Je kunt jouw voetbal rebounder gemakkelijk online bestellen bij Soccer Concepts!

Discipline is the key

Zorg er zeker voor dat je over de juiste hoeveelheid discipline beschikt. Als jij de discipline kunt opbrengen om elke dag van de week te gaan voetballen en te gaan trainen, is de kans een stuk groter dat jij de top gaat bereiken. Succes!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles