De Amerikaanse ondernemer en investeerder Jeff Bezos, voluit Jeffrey Preston Bezos, is geboren op 12 januari 1964. Deze zakenman heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling en de groei van e-commerce. Maar ook als oprichter en CEO van Amazon.com. Amazon is namelijk uitgegroeid tot het grootste handelsbedrijf op internet en dat is allemaal gebeurd onder zijn leiding. Zijn ouders heten Jacklyn Gise Jorgensen en Theodore Ted Jorgensen. Na zijn geboorte zijn ze al snel gescheiden. Maar zijn moeder is opnieuw getrouwd met de Cubaanse Miguel Mike Bezos, toen Jeff vier jaar oud was. Ze zijn toen verhuisd naar Houston, daar is hij toen voor de oliemaatschappij Exxon gaan werken. Hij ging in Houston naar de River Oaks Elementary school. Toen zijn ze verhuisd naar Miami en daar heeft hij zijn opleiding verder voortgezet, maar dan aan de Miami Palmetto Senior High School. Daar heeft hij gekozen voor elektrotechniek en informatica (Princeton universiteit). Zijn bachelor diploma heeft hij toen behaald in 1986.

Vermogen van Jeff Bezos

Jeff Bezos is de eerste persoon ter wereld met een vermogen van meer dan US$ 100 miljard, dit was in 2018. Maar hij is toen gescheiden en toen was zijn vermogen US$ 115,60 miljard. In 2020 is hij de eerste persoon geworden met een vermogen van over de US$ 200 miljard.

Relatie van Jeff Bezos

In 1992 heeft Jeff Bezos zijn vrouw MacKenzie Tuttle leren kennen. Ze is zes jaar jonger. Ze werkten op dat moment allebei voor DE Shaw in New York, een investeringsfirma. Ze zijn binnen een jaar getrouwd en dat was net voordat Amazon was opgericht. Samen hebben ze drie zoons en ze hebben een meisje uit China geadopteerd. Maar ze waren niet lang samen, want 9 januari 2019 heeft Jeff Bezos via Twitter bekend gemaakt dat hij ging scheiden. Nadat het bekend was gemaakt, is naar buiten gekomen dat Jeff al maanden een affaire zou hebben met Lauren Sanchez, een tv presentatrice.

Huis

Jeff heeft in totaal 165 miljoen dollar (omgerekend 152 miljoen euro) betaald voor een mooie villa in Beverly Hills. Hij heeft hiermee het record verbroken om de duurste woning ooit te kopen in Californië. Samen met Lauren Sanchez was hij al maanden aan het rondkijken naar een mooie mega villa. Hij zou ook twee mega villa’s hebben in Beverly Hills. Een landgoed van nog eens bijna 2700 vierkante meter in Seattle, dan nog een ranch in Texas en een villa in Washington D.C.

Paar vragen

Hoe oud is Jeff Bezos?

Jeff Bezos is geboren op 12 januari 1964.

Wat heeft Jeff Bezos gestudeerd?

In 1986 is Jeff Bezos afgestudeerd aan de Princeton universiteit voor Electrical engineering en computer science.

Waar is Jeff Bezos bekend van?

Jeff Bezos is een bekende zakenman en onder zijn leiding is Amazon.com zo groot geworden. Dit is het grootste handelsbedrijf op internet.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles