Volgens Niels Bosman is afvallen helemaal niet ingewikkeld of moeilijk. Integendeel. De oprichter van het platform Makkelijk Afvallen noemt een gebrek aan kennis over goede en gezonde voeding een reden waarom mensen het vaak toch als lastig ervaren. En daar doet hij met zijn platform echt iets aan. Niet voor niets maken steeds meer mensen gebruik van Makkelijk Afvallen.

Makkelijk Afvallen leert je wat goede en gezonde voeding is

Makkelijk Afvallen leert je wat gezonde voeding is, geeft je alleen de beste tips en biedt achtergrondverhalen over alles wat met afvallen te maken heeft. Volgens Bosman is afvallen niet een kwestie van minder eten, maar meer van het eten van de juiste voeding. In de zienswijze van Bosman is het bovendien ook niet noodzakelijk om elke dag te sporten.

Je lichaam wordt minder belast als je wandelt

Bosman raadt wel aan te gaan wandelen en een stappenteller te gebruiken. Een stappenteller helpt bij afvallen. Wandelen geldt als een van de simpelste manieren van bewegen en onderzoek wijst uit dat het zelfs beter is dan hardlopen. Je lichaam wordt namelijk minder belast als je wandelt. Bovendien kun je langer wandelen en hoef je minder snel te herstellen. Wil je er toch een sportief of een soort van wedstrijd element inbouwen, dan kies je voor een stappenteller. Zo weet je steeds precies hoeveel je gelopen hebt. Haal je de 10.000 stappen per dag, dan zit je goed. Dit staat voor een afstand tussen de 7 en 8 kilometer.

Bereken je de Body Mass Index

Op Makkelijk Afvallen lees je ook alles over overgewicht en de oorzaken ervan. Om een indruk te krijgen of je te maken hebt met overgewicht, kun jij de BMI berekenen. Je deelt dan het lichaamsgewicht in kilo’s door de lengte keer de lengte in meters. Is de uitkomst lager dan 18,5, dan is sprake van ondergewicht. Ligt jouw waarde tussen de 18,5 en 24,9 dan heb je een normaal gewicht en van 25 tot 29.9 is sprake van overgewicht. Is je waarde nog hoger, dan is sprake van obesitas. De Body Mass Index biedt dus uitkomst als je wilt weten of het gewicht in verhouding staat tot je lichaamslengte. Verstandig om dat eens te doen. Zo weet je precies waar je staat. Misschien heb je niet eens te kampen met overgewicht. Meten is wat dat betreft weten.

Val twee kilogram per week af

Wat vind je eigenlijk niet op Makkelijk Afvallen? Befaamd zijn de gerechten zonder al te veel koolhydraten en de weekmenu’s. Je kunt met behulp van de weekmenu’s zomaar twee kilogram per week afvallen terwijl jij je juist energieker voelt. Je kunt via Makkelijk Afvallen ook ondersteuning krijgen bij Intermittent Fasting, vasten in goed Nederlands. Vasten is ook al een efficiënte manier om gewicht te verliezen. Niet dat wat je wel of niet mag eten, maar de momenten waarop je eet zijn dan belangrijk. Vasten is minder ingewikkeld dan je denkt en bovendien went je lichaam er snel aan.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles