We willen allemaal ons steentje bijdragen in de strijd tegen de millieuvervuiling. Maar hoe doen we dat? Steeds meer mensen kiezen ervoor om hybride te gaan rijden. Een hybride wagen heeft namelijk twee motoren: één verbrandings- en één elektromotor. Dit betekent dat hybrides rijden op zowel elektriciteit als op brandstof. Dit is een hele goede eerste stap naar milieuvriendelijk autorijden. Om je een beetje op weg te helpen, vind je in dit artikel de grootste voordelen.

Hybrides zijn milieuvriendelijker

Het eerste voordeel van hybride rijden is natuurlijk dat het veel beter is voor het milieu. Door de verbranding van diesel of benzine komen er namelijk schadelijke stoffen, zoals CO2 vrij. Deze luchtvervuilende stoffen werken mee aan het verwarmen van de aarde. Hybride wagens maken gelukkig niet alleen gebruik van een verbrandingsmotor, maar ook van een elektromotor. Deze elektrische motor kan het werk van de verbrandingsmotor overnemen. Hierdoor stoot je veel minder schadelijke stoffen uit.

Een accu opladen is veel goedkoper

Heb jij een auto met verbrandingsmotor? Dan weet je ook hoe duur benzine en diesel soms kunnen zijn. Het rijden in een auto met zowel met een verbrandings- als een elektromotor kan daarom zeer voordelig zijn. Hybride wagens kunnen namelijk ook een hele poos rijden op elektriciteit, waardoor je de verbrandingsmotor veel minder hoeft te gebruiken. Je hoeft hierdoor niet meer zo vaak te tanken, en dat kan je veel geld besparen. Let wel op, want je moet de accu van de elektrische motor wel regelmatig opladen. Doe je dit gewoon thuis? Dan kost je het je alleen de energiekosten. Onderweg betaal je vaak een iets duurdere prijs voor het opladen.

Veel verschillende modellen

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je op zoek gaan naar een hybride wagen? Dan zal je voor een grote verrassing komen te staan! Door de toenemende populariteit van hybrides, zijn er namelijk steeds meer modellen verkrijgbaar. Zowel kleine auto’s als grote sportauto’s worden tegenwoordig aangeboden als hybrides. Toch is het uiteraard wel belangrijk om goed op te letten voordat je overgaat tot de aankoop. Houd bijvoorbeeld rekening met de autoradius, zodat je precies weet hoelang de accu mee kan. En vergeet ook vooral niet om te letten op de beschikbare ruimte in de auto. Een accu neemt namelijk nog extra ruimte in beslag. Neem dus vooral de tijd voor het uitzoeken van jouw eerste hybride wagen, want je moet op veel verschillende zaken letten. Eenmaal je nieuwe auto in huis wil je echter nooit meer anders, wedden?

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles