Er bestaan allerlei soorten kit die je kunt gebruiken voor verschillende klussen. Acrylaatkit en siliconenkit zijn er hier twee van. Dit zijn twee kitsoorten die veel gebruikt worden. Maar wanneer gebruik je acrylaatkit en wanneer gebruik je siliconenkit? En wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee soorten? Wij gaan je hier alles over vertellen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Acrylaatkit

Eén van de kitsoorten die het meest wordt gebruikt is acrylaatkit. Deze moet in bijna elke bus van een klusser te vinden zijn. Acrylaatkit wordt veel gebruikt voor het kitten van naden bij raam- en deurkozijnen. Het gebruik van acrylaatkit heeft verschillende voordelen. Het product droogt snel en heeft een lange levensduur. Daarnaast is acrylaatkit in verschillende kleuren verkrijgbaar en het is ook nog eens makkelijk overschilderbaar. Houd er wel rekening mee dat niet alle acrylaatkit geschikt is om buiten te gebruiken.

Siliconenkit

Het tweede kitsoort dat veel wordt gebruikt is siliconenkit. Dit komt doordat siliconenkit vaak wordt gebruikt voor badkamers of andere sanitaire toepassingen. Een voordeel van deze kit is dat het zeer elastisch is. Dit zorgt ervoor dat de kit meebeweegt met de voeg zonder dat je bang hoeft te zijn voor scheuren. Een ander belangrijk voordeel van siliconenkit is dat het goed hecht op gladde ondergronden. Daarnaast is het bestendig tegen water en schimmel. Ook siliconenkit is verkrijgbaar in veel kleuren.

De verschillen

Om je een goed overzichtelijk beeld te geven zetten we de grootste verschillen op een rijtje. Acrylaatkit heeft een langere levensduur en droogt sneller. Daarnaast is acrylaatkit makkelijk overschilderbaar in tegenstelling tot siliconenkit. Siliconenkit is daarentegen bestendig tegen water en elastischer dan acrylaatkit. We kunnen niet zeggen of de ene kit beter is dan de andere. Het ligt er helemaal aan voor welke klus je het gebruikt.

Bestel gemakkelijk online

Ben je na het lezen van deze informatie een stukje wijzer geworden en wil je siliconenkit of acrylaatkit kopen? Online vind je genoeg aanbieders die jou van de juiste kit kunnen voorzien. Weet je toch nog niet welke kit je het beste kunt gebruiken? Laat je dan adviseren om zo de juiste keuze te maken. Wanneer je de juiste kit in huis hebt kun je aan de slag. Vraag je je af of je dat wel zelf kunt? Dat kun je zeker! Kitten is namelijk helemaal niet moeilijk. Doe het daarom lekker zelf, dan maak je ook geen extra kosten.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles