Door de coronacrisis zitten we natuurlijk allemaal veel thuis. Het is daarom logisch dat het gaat kriebelen om je interieur aan te passen. Juist in deze tijden hebben we meer behoefte aan verandering en is daar ook meer tijd voor. We hebben behoefte aan gezellige verlichting en dat is ook meteen een van de belangrijkste sfeermakers binnen je huis! Goede en met zorg uitgekozen verlichting is in deze tijden dus extra belangrijk. Naast dat het praktisch is, laat het meteen zien van wat voor interieurstijl jij houdt. Bij Directlampen vind je de perfecte verlichting om jouw interieur op te frissen. Lees hier verder voor de verlichting trends van 2021 en laat je inspireren!

Mixen & matchen

Tegenwoordig zijn er heel veel mogelijkheden binnen ieders budget. Het hoeft allemaal niet meer precies bij elkaar te passen. Het is daarom juist leuk om van alles te mixen en matchen met verschillende materialen. Het combineren van verschillende kleuren en materialen geven een speels effect waardoor je elke keer weer verast wordt. Materialen die in 2021 veel voorkomen zijn brons, metaal en glas. Ook deze materialen worden binnen verlichting allemaal anders geproduceerd. Glas is bijvoorbeeld niet altijd transparant maar kan ook in andere tinten terugkomen zoals smokey, goud en zilver. 

Industriële lampen

Een van de opkomende trends van 2021 zijn industriële lampen. Industriële lampen zijn robuuste en authentieke lampen die geïnspireerd zijn op het tijdperk waar men nog leefde zonde elektriciteit. Deze lampen zijn echte sfeermakers en passen goed in bijna elk interieur. Bij Directlampen kun je allemaal verschillende industriële lampen vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een industriële hanglamp, of een industriële vloerlamp.

Kleuren

De kleuren die in 2021 veel terugkomen zijn okergeel, smoke, smaragdgroen, zwart, brave en zacht goud en donkerblauw. Deze kleuren hebben een luxe uitstraling en geven een fijne en gezellige sfeer. Okergeel is erg mooi te combineren met zwart en donkerblauw omdat de gele kleur extra wordt geaccentueerd. Zacht goud is ook erg populair dit jaar. Deze moderne kleur straalt warmte en romantiek uit. Durf vooral ook de kleuren te combineren met elkaar om zo je eigen stijl te creëren.

Bamboe of Rotan

Wat ook weer veel terugkomt in 2021, zijn lampen van bamboe en rotan. Bamboe en rotan hebben een exotische uitstraling en zijn door de open structuur erg praktisch. Er schijnt namelijk eenvoudig, warm en sfeervol licht doorheen. Deze lampen zijn erg leuk te combineren met verschillende kleuren accessoires. Combineer ze bijvoorbeeld met een mooie plant met grote groene bladeren in mand van bamboe of rotan om er een mooi geheel van te maken.

Energiezuinige verlichting

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen zich bewust van een duurzaam leven en willen hun verlichting daarop aanpassen. Dit kan bijvoorbeeld door het doorvoeren van energiezuinige Ledverlichting. Daarnaast hebben veel lampen een dimmer-switch waardoor je de hoeveelheid licht zelf kunt reguleren. Wanneer je een boek aan het lezen bent, heb je misschien behoefte aan wat feller licht, dan wanneer je gezellig sfeervol aan het borrelen bent.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles