Inmiddels kent iedereen het wel … Bitcoin. Bitcoin is de eerste vorm van digitaal geld en met het introduceren van de Bitcoin is de cryptorevolutie begonnen. De Bitcoin werd gepubliceerd in 2008 door Satoshi Nakamoto en werd zo succesvol dat bedrijven als Tesla en Square miljarden dollars investeerden in de Bitcoin om zo onder te inflatie van de Amerikaanse dollar uit te komen. De Bitcoin is de toekomst van geld! Maar waarom is de Bitcoin nou zo bijzonder? Dat is omdat er voor het eerst in de geschiedenis mogelijk gemaakt wordt om een digitale waarde over te dragen zonder dat hier een tussenpersoon voor nodig is. Voor een succesvolle vorm van digitaal geld moet je een manier vinden om ervoor te zorgen dat deze niet gekopieerd kan worden. De oplossing hiervoor is het creëren van een centrale autoriteit die alle transacties controleert en verwerkt. Lees hier verder voor meer uitleg over- en voordelen van de Bitcoin.

Investeren in Bitcoins

De koers van de Bitcoins schommelt dagelijks met duizenden euro’s omhoog en omlaag. Hierdoor kun je in een hele korte tijd heel veel geld verdienen maar helaas ook in één klap een groot deel verliezen. Het is daarom belangrijk dat je weet hoe je de cryptocurrency koersgrafiek af moet lezen. Zorg dat je, vóór dat je investeert in Bitcoins, je jezelf goed hebt ingelezen om ervoor te zorgen dat jij goed verdient in plaats van zwaar verliest! Door de heftige sprongen in de koers is het begrijpelijk dat je vraagtekens hebt. Gelukkig zijn er veel meer voordelen dan nadelen aan het investeren in Bitcoins.

Voordelen van Bitcoins

Het grootste voordeel van de Bitcoin is dat deze heel erg populair is. Bitcoin is de oudste en meest bekende cryptocurrency die er is. Door het gaande netwerkeffect van de munt en het voor blijven van de concurrentie is het heel interessant om in de Bitcoin te investeren. Verder is het een volledig transparante, eenvoudige, anonieme en duurzame manier van snel een grote hoeveelheid geld te verdienen.

Ethereum

Ethereum is een softwareplatform gemaakt met blockchaintechnologie. Makkelijk verwoord, Blockchain is een vorm van technologie die transacties vastlegt. Dit is niet alleen een financiële transactie maar ook het versturen van een bericht wordt gezien als een transactie. Net als bij Bitcoin, is hierbij geen tussenpersoon nodig. Ethereum is een heel succesvol project binnen de industrie en heeft een van de grootste en sterkste positie op de markt. Het Ethereum-platform kan het best beschreven worden als een gedeelde computer waarop applicaties worden gebouwd. De regels worden vastgelegd en worden gepubliceerd in een smart contract. Hierdoor kan iedereen de status van de applicatie zien en controleren. Kort gezegd, er zijn een aantal gedeelde regels en afspraken die gecontroleerd kunnen worden door iedereen in het netwerk. Aan Ethereum zit ook een munt (token) verbonden: de ether. Deze heb je nodig om contracten met regels op te stellen. Zowel Bitcoin als Ethereum maken gebruik van blockchaintechnologie maar allebei op een andere manier. Hierdoor zijn ze lastig met elkaar te vergelijken.

Tagged in:

, ,

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles