Bijna iedereen houdt van op vakantie gaan naar het buitenland! Wanneer je niet van lang reizen houdt, angst hebt voor vliegen of gewoon niet graag ver weg van huis gaat, zijn onze buurlanden de perfecte vakantiebestemmingen voor jou! Lees hier verder voor leuke vakantietips dicht bij huis!

Stedentrips

Onze buurlanden Duitsland en België hebben prachtige steden die verassend leuk zijn om te bezoeken! De hoofdsteden Berlijn en Brussel zijn echte aanraders. Bezoek de Reichstag, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor en ontdek de restanten van de muur in Berlijn en ga opzoek naar Manneken Pis, het Atonium en de Grote Markt in Brussel! Beide steden zijn compleet verschillend maar allebei uniek en bijzonder om naar toe te gaan. Naast de hoofdsteden zijn de Duitse steden Dortmund, Düsseldorf, Essen of Münster en de Belgische steden Gent, Antwerpen en Brugge hele leuke steden om te bezoeken. Allemaal steden met een gezellige sfeer, authentieke architectuur en prachtige historie.

Vakanties in de natuur

Wanneer je niet opzoek bent naar een stedentrip maar liever een avontuurlijke vakantie in de natuur zoekt, is de Ardennen de perfecte plek! De Ardennen is een prachtig gebied in België met de meest bijzondere grotten, authentieke forten, historische dorpjes en kletterende watervallen verscholen in de bossen. Bij Bungalow.net zijn er verschillende chalets te huur in de Ardennen die perfect geschikt zijn voor een avontuurlijke vakantie in de natuur. De chalets zijn te huur voor meerdere personen en daardoor ideaal voor een vakantie met het gezin of een groep vrienden. Een vakantie in de Ardennen is de perfecte combinatie van ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, bijzondere grotten zoals Grotte de Lorette en de Grotten van Han en prachtige kastelen en burchten. Daarnaast zijn er talloze sportieve activiteiten zoals het rondtrekken met een kano, tokkelen, wandelen, klimmen in een steengroeve en steppen door de bossen. Als laatste moeten de culinaire lekkernijen ook zeker genoemd worden. Geniet van heerlijke Flaamse tart of Moules-Frites. Bon Appétit!

Vakantie in de bergen

De Duitse Alpen zijn een imposante vakantiebestemming. De bergen torenen uit boven de sfeervolle dorpjes en blauwe bergmeren zoals de Königssee. De Duitse Alpen zijn geschikt voor korte dagelijkse wandelingen maar ook meerdaagse trektochten. In de winter is het een populaire regio voor wintersport. De Duitse Alpen zijn een perfecte locatie voor een avontuurlijke vakantiebestemming door de diversiteit aan natuur en daardoor activiteiten. De mooiste plekken zijn per boot of voet te bereiken. Je bent even totaal afgezonderd van de bewoonde wereld en omringt door prachtige natuur.

Vakantiehuisjes

Het fijne van de buurlanden is dat het lekker dichtbij is. Hoe leuk is het om een vakantiehuis in België of Duitsland te huren om voorts alle ins and outs van het land te ontdekken! Maak kennis met de verschillende regio’s en streken en ervaar de landen door de seizoenen heen. Reis terug naar de historische gebeurtenissen rondom de Koude Oorlog in Duitsland en Napoleon’s Slag bij Waterloo in België. Het fijne van het huren van vakantiehuisjes is dat je lekker je eigen plan kunt trekken en kunt doen wat jij leuk vindt en geïnteresseerd in bent. Vakantiehuisjes zijn vaak geschikt voor meerdere personen waardoor het ideaal is voor een familievakantie!

Voor een bijzonder leuke vakantie hoef je helemaal niet ver weg van huis te gaan. Onze buurlanden hebben beide unieke en verschillende vakantiebestemmingen die voor een onvergetelijke ervaring zullen zorgen!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles