In ieder beroep is voldoende licht belangrijk om werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Wanneer er een tekort is aan licht, kan dit leiden tot minder concentratie en tot het maken van fouten. Tegenwoordig brengen we een groot deel van de werkdag binnen door. Nieuwe trends van kleine ramen in gebouwen en het energiebesparing hebben een grote invloed op verlichting trends. Lees hier verder voor het belang van de juiste verlichting op kantoor en wat de verschillende opties zijn!

Het belang van de juiste verlichting

Over het algemeen zitten werknemers gemiddeld 8 uur in dezelfde ruimte op kantoor. Hier speelt licht een essentiële rol in. Verlichting heeft een grote invloed op hoe we ons voelen. Goede verlichting, met name witte verlichting, heeft een positief effect op onze productiviteit en alertheid. Daarnaast wordt onze gezondheid ook beïnvloed door verlichting. Wanneer er een tekort is aan licht, kan dit negatief zijn voor de nachtrust en concentratie level. Verder wordt door een gezonde afwisseling van natuurlijk- en kunstlicht ook ons natuurlijke ritme bevorderd. Door de coronacrises werken we natuurlijk allemaal veel thuis in plaats van op kantoor. Ook thuis is het belangrijk dat je een goede hoeveelheid licht hebt om dezelfde productiviteit te hebben als op kantoor. Zorg er dan ook voor dat je thuis goede verlichting hebt wanneer je aan het werk bent. Kortom, de juiste verlichting heeft heel veel voordelen. Het maakt ons productiever, alerter en meer uitgerust!

Wandlampen

Een opkomende trend die voor extra verlichting op de werkvloer kan zorgen, zijn wandlampen! Een wandlamp is eenvoudig te bevestigen en erg handig in gebruik. Bij Directlampen zijn er wandlampen in diverse designs, functies, stijlen en kleuren te vinden zodat je de perfecte lamp voor jouw kantoor kunt uitzoeken. Een wandlamp met dimfunctie is een uitstekend geschikte lamp voor ieder kantoor. Wanneer je jouw productiviteit of alertheid achteruit voelt gaan, heb je waarschijnlijk behoefte aan helderder licht. Met jouw dimbare muurlamp kun je erg makkelijk de hoeveelheid verlichting verhogen. Je kunt de richting van de wandlamp ook nog positioneren en richten op je werk. Ideaal!

Tafellampen

Een andere manier waarop je jouw kantoor goed kan verlichten is met een tafellamp. Een tafellamp geeft een aangename sfeer in de ruimte en straalt rust uit. Een tafellamp dient vaak voor accentverlichting en is daardoor perfect voor als je aan het werk bent. Ook de tafellampen van Directlampen hebben een dimfunctie waardoor je de hoeveelheid licht makkelijk zelf kunt reguleren. Naast dat tafellampen erg praktisch zijn, is het ook nog mooie decoratie van de werkruimte. Verder kun je tafellampen makkelijk verplaatsen wat handig is wanneer je extra ruimte nodig hebt op je bureau.

Energiebesparende verlichting

Wanneer je energiezuinige verlichting zoekt voor op de werkvloer, kun je het best kiezen voor LED verlichting. Tegenwoordig hebben veel soorten lampen met LED verlichting ook een dimfunctie. Daarnaast gaat LED verlichting wel 10 keer langer mee dan een gloeilamp en 2 keer langer dan een spaarlamp. De meeste LED verlichting is verkrijgbaar in wit licht. Je kunt hiermee variëren met warm wit licht, neutraal wit licht en koel wit licht. Zoals eerdergenoemd, is wit licht juist erg bevorderend wanneer je aan het werk bent.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles