Hoewel het slechts een uiterlijk kenmerk is, kan dunner wordend of uitvallend haar moeilijk te accepteren zijn. Haaruitval kan een grote invloed hebben op het gevoel van zelfverzekerdheid en de dagelijkse perceptie van jezelf. Wij willen je echter laten weten dat dit je er absoluut niet van hoeft te weerhouden je leven ten volle te leven. Als je er genoeg van hebt dat jouw haar uitvalt en het moeilijk vindt om positief te blijven, zou je een haartransplantatie moeten overwegen. Het is een praktische oplossing die je haar en daarmee ook je zelfvertrouwen zal herstellen. Als je overweegt een haartransplantatie te ondergaan, heb je waarschijnlijk vragen over de procedure. Als dit het geval is, raden wij je aan om meteen verder te lezen. In deze blogpost zullen we namelijk stap voor stap uitleggen hoe een haartransplantatie in zijn werk gaat.
De eerste stap is het inplannen van een consultatie
Op het moment dat je een consult voor een haartransplantatie inplant, voelt het hele proces voor het eerst heel écht, en toch ook alsof het nog maar net begonnen is. Bij Zantman Kliniek zijn ze gespecialiseerd in het bieden van deskundige behandelingen in combinatie met een grondig consult om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt – uiteraard is een consult volledig vrijblijvend. Voor het beste resultaat moet de chirurgische ingreep alleen uitgevoerd worden door de beste specialisten. Vertrouw op de experts; zij weten wat ze doen. Zij kunnen tijdens een haartransplantatie consult de kwaliteit, de dichtheid en het gebied van het te transplanteren haar beter bekijken zodat ze een behandelplan kunnen opstellen. Na het consult weet je precies wat je kunt verwachten tijdens de behandeling en ook wat je kunt verwachten tijdens de voor- en nabehandeling.
De operatie is de tweede stap
Het is eindelijk tijd voor de procedure waar je zo naar uit hebt gekeken. De Zantman Kliniek biedt twee soorten haartransplantatie procedures. FUT, is de meest voorkomende. Bij deze methode verwijdert de chirurg een reepje huid van het achterhoofd dat gezonde haarzakjes bevat. Deze follikels worden vervolgens getransplanteerd naar delen van de hoofdhuid die kaal of dunner worden. De procedure wordt altijd uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt gemiddeld enkele uren. Afhankelijk van het aantal te transplanteren haarzakjes kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.
Er is nog een andere techniek beschikbaar. Deze techniek is minder ingrijpend is dan oudere technieken, en daarmee wint de FUE-haartransplantatietechniek snel aan populariteit. Bij de FUE worden gezonde (losse) haarzakjes van het achterhoofd verwijderd en getransplanteerd naar kale of dunner wordende gebieden. Omdat bij deze procedure geen huidstrook hoeft te worden verwijderd, ontstaan er meestal minder littekens.
De derde stap is de verzorging van de wond
Het is essentieel om het getransplanteerde gebied op jouw hoofd na de operatie goed te verzorgen. Gebruik een extra nekkussen en probeer de eerste dagen niet te veel te bewegen in je slaap om de haarzakjes de tijd en de rust te geven om zich aan de huid te hechten. Vermijd de eerste 4 tot 6 weken direct zonlicht en houd het gebied zo schoon en droog mogelijk. Dit betekent de eerste week niet sporten of andere (zware) lichamelijke activiteit. Dit vanwege het verhoogde risico op infectie door hitte en vochtigheid van het transpireren. Het is ook belangrijk om ten alle tijden alle andere instructies van de kliniek op te volgen.