De geboorte van een nieuw wondertje is een van de mooiste dingen die er is. Snuffelen tussen diverse babyspullen en op zoek gaan naar het perfecte baby cadeau is echter minstens zo leuk! Toch worden niet alle kraamcadeaus zo gewaardeerd door de kersverse ouders. Hieronder lees je precies welke cadeautjes je beter in het schap kunt laten liggen en welke kraamcadeaus juist wel met grote blijdschap ontvangen zullen worden!  

De afraders

Tot de kraamcadeautjes die je beter niet kunt kopen behoren onder andere de newborn kleertjes. Hoe schattig en goed bedoelt ook, de ouders hebben uiteraard zelf al een flinke voorraad kleertjes aangeschaft en daarnaast zijn er al vele mensen die toch een pakje cadeau doen. Feit is dat baby´s nu eenmaal onwijs hard groeien en zo´n klein pakje meestal maar korte tijd past. Grote kans dat gegeven kleertjes dus ongedragen in de kast blijft liggen. Kortom, zonde!

Wat tevens af te raden is, zijn knuffels. Zo nemen ze veelal flink wat ruimte in beslag en hebben kinderen dikwijls toch één favoriet. Daarnaast kunnen knuffels met opgenaaide oogjes of andere kleine dingetjes nog eens heel gevaarlijk zijn ook! Tot slot: babyschoentjes en een dieetboek voor mama om weer snel terug in shape te komen! Zeker in het begin slapen baby’s nu eenmaal het grootste gedeelte van de dag en ja zeg nu zelf, je gaat zelf ook niet met schoenen aan naar bed. En wat betreft het dieetboek, niet bepaald heel aardig, plus kersverse moeders verlangen juist heel erg naar eten dat ze gedurende de zwangerschap hebben moeten missen!

Waar maak je de kersverse ouders wel blij mee?

Een cadeau dat aan de ouders zelf gericht is! Denk bijvoorbeeld eens aan een lekkere lunch of diner dat aan huis afgeleverd wordt. Zo zal menig moeder ontzettend verlangen naar sushi, carpaccio of een broodje filet americain bijvoorbeeld. Ook een beauty dagje voor mama, een helpende hand in het huishouden en cadeaubonnen voor gezonde thuisbezorgmaaltijden of baby winkels zijn erg welkom. Als laatste tip: een eerste-jaar boek waarin de ouders het eerste jaar van de baby kunnen bijhouden en zo een dierbare herinnering voor later kunnen creëren.

Leuke cadeaus voor de baby zelf

Kun je het toch ook niet laten om een kraamcadeautje te kopen dat aan de baby zelf gericht is? Denk dan eens aan houten speelgoed. De afgelopen jaren is dit materiaal speelgoed ontzettend populair geworden. Zo is het niet enkel stevig van kwaliteit en leuk om mee te spelen, maar kan het veelal ook leuk als decoratie dienen en doorgegeven worden aan volgende generaties. Overweeg verder ook vooral nuttige cadeaus zoals mooie voorleesboeken en een eerste spaarpot met inhoud bijvoorbeeld.

Tot slot, origineel en zeer gewaardeerd: gepersonaliseerde geschenken. Deze kraamcadeaus worden dikwijls gezien als cadeaus waar veel moeite in is gestoken. Daarnaast is het aanbod in dit soort babygeschenken erg gevarieerd! Zorg er hierbij wel altijd voor dat je de naam en andere gegevens correct overneemt, anders sla je de plank alsnog volledig mis!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles