Heb jij een baan waarbij je vaak lang op een stoel moet zitten of werk je nu veel thuis vanwege de pandemie? Dan is het van belang om een bureaustoel te hebben die van goede kwaliteit is en je lichaam op de juiste manier ondersteunt. Een slechte zithouding of kwalitatief slechte bureaustoel kan namelijk rug- en/of nekklachten veroorzaken. Maar waar moet je nou op letten als je een goede bureaustoel wilt kopen? Lees hier verder voor belangrijke aandachtspunten en tips.

Ergonomische bureaustoelen

Een ergonomische bureaustoel is een speciaal ontworpen bureaustoel die het menselijk lichaam goede ondersteuning biedt en voldoende bewegingsvrijheid geeft aan de gebruiker. Bij het ontwerp van een ergonomische bureaustoel wordt er rekening gehouden met verschillende zithoudingen en posturen. Ze zijn dynamisch in te stellen zodat je zelf een goede zithouding aan kunt nemen. Een ergonomische bureaustoel voor thuis kan ook heel verstandig zijn als je veel thuis werkt.

Waarom kies je nou voor een ergonomische bureaustoel? Ieder menselijk lichaam is anders en hierdoor kan een normale bureaustoel niet altijd de juiste steun bieden. Een ergonomische bureaustoel kan dat wel! Je kunt deze instellen en perfect laten aansluiten op je zithouding. Hierdoor ontloop je een hoop klachten die je met een normale bureaustoel misschien wel zou oplopen. Je wordt productiever, hebt goede ondersteuning en comfort. Wat wil je nog meer? Bij bureaustoel.nl vind je een ruime keuze aan kwalitatief goede (ergonomische) bureaustoelen voor elke werkplek.

Instellen van je bureaustoel

Een bureaustoel zit alleen maar goed als deze optimaal is ingesteld. Je wilt natuurlijk comfortabel zitten maar tegelijkertijd geen nek-, schouder- of rugklachten krijgen. Er zijn een paar stappen die je kunt zetten om je bureaustoel goed in te stellen.

Stap 1: het is belangrijk om de juiste zithoogte aan te nemen. Wanneer je plaats neemt op de bureaustoel, is het de bedoeling dat je knieën een hoek van 90 graden vormen. Wanneer je stoel een schuifzitting heeft, kun je die aanpassen aan je bovenbenen.

Stap 2: naast de juiste zithoogte, hebben de armleuningen van de bureaustoel ook een cruciale functie. De armleuningen van de stoel kunt je aanpassen zodat je armen hier comfortabel op kunnen steunen wanneer je aan het werk bent.

Stap 3: het laatste aandachtspuntje is de hoogte van de rugleuning. De kromming in de rugleuning moet goed en voldoende aansluiten met de holte van je rug. Wanneer je bureaustoel een verstelbare lendensteun heeft, kun je zelfs de bolling in de rugleuning aanpassen.

Wanneer je deze stappen/aandachtspunten bent nagelopen, heb je een goed ingestelde bureaustoel die comfortabel zit en zorgt voor een gezonde zithouding zodat je aan het einde van een drukke werkdag klachtenvrij bent.

Design

Het is inmiddels waarschijnlijk wel duidelijk dat een goed ondersteunende bureaustoel erg belangrijk is. Gelukkig zijn er ontzettend veel ‘gezonde’ bureaustoelen die hip zijn en bij jouw interieur passen. Ben je opzoek naar een design bureaustoel met een leuke felle kleur? Of juist een rustige bureaustoel die een opgeruimd gevoel creëert? Bij bureaustoel.nl vind je talloos veel verschillende bureaustoelen die jouw kantoor of werkkamer helemaal afmaken.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles