De aankoopmakelaar is een langere tijd verdwenen geweest van de huizenmarkt. Echter is deze weer helemaal terug en het lijkt zelfs populairder dan ooit. Het is lang niet bij iedereen bekend wat de werkzaamheden zijn van deze makelaar, waardoor de kansen nooit blijven liggen. Deze kan namelijk meer voor je betekenen dan je in eerste instantie gedacht hebt, zeker met de groeiende prijzen op de huizenmarkt. Onderstaande informatie geeft jou daarom meer kennis van de voordelen en de werkzaamheden, waardoor je gelijk kunt kijken of het iets voor jou is.

Minder snel een teleurstelling met een aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is een speciale makelaar die het huis voor jou aankoopt. Dit kan ervoor zorgen dat het aankoopbedrag al neergeteld is, waardoor je minder snel kans hebt dat je achter het net vist. Daarbij komt dat je deze makelaar pas hoeft te betalen wanneer er een succes geboekt is. In feite verdient deze makelaar dus geld voor jou, waarbij er vaak 10 procent wordt gerekend van de aankoopprijs. Wanneer je dus al geld verdient door het bedrag te verlagen ten opzichte van de vraagprijs, heb je al geld gewonnen. Over het verschil wordt dan de prijs berekend voor de makelaar.

Een snellere reactie dan andere geïnteresseerden

Een aankoopmakelaar heeft daarbij ook vaak meer inzichten. Zo kent deze bijvoorbeeld veel verschillende makelaars, waardoor de onderhandelingen soepeler verlopen dan wanneer je het op eigen houtje gaat doen. De kans is daarbij ook groter dat de onderhandeling slaagt, waardoor je jouw droomhuis in ontvangst kunt nemen. Hierdoor is het vaak ook al eerder bekend welke huizen er te koop komen te staan. Je wordt hierdoor sneller op de hoogte gehouden en kunt vaak als een van de eerste een bezichtiging inplannen bij de woning. Dit kan jou een streepje voor geven op andere potentiële kopers.

Voorkom een miskoop tijdens de bezichtiging

Al met al is een aankoopmakelaar zoals vb&t Makelaars een grote aanwinst voor jouw huizenjacht. Je bespaart jezelf er veel geld mee, kunt van de snelheid genieten waarmee gehandeld wordt en daarbij word je vaak ook behoed voor een eventuele miskoop. Zo ziet deze makelaar vaak sneller dan jou dat er iets aan de hand is met de woning, waardoor de kans groter is dat je een goed huis tot jouw beschikking gaat hebben. Het kan jou dus alleen maar voordelen opleveren ten opzichte van jouw eigen zoektocht naar een nieuw huis.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles