Ben je van plan om een dakkapel te laten plaatsen en ben je benieuwd naar de kosten? We zetten de kosten voor een dakkapel op zolder voor je op een rij.

Dakkapel zolder kosten

Wil je een uitbouw op je dak? Dan is een dakkapel de juiste oplossing om dat te doen. Een dakkapel heeft een verticaal raamkozijn op een schuin dak. Je ondervindt er ontzettend veel voordelen van. Zo heb je meer sta ruimte, beter daglicht en is het onderhoudsarm. Door een dakkapel te installeren maak je je slaapkamer of zolder van een kleine ruimte tot een echte kamer. En als je er genoeg tijd aan besteedt hoeft het niet eens zoveel te kosten. Begin op tijd met het aan te vragen van offertes en als het nodig is geld lenen. Zo vind je de juiste aanbiedingen en bestaat er de ruimte om te onderhandelen. Als je haast hebt om een dakkapel te installeren merken bedrijven dat en zetten hoger in op de prijs. Dat is onnodig voor de portemonnee dus begin vroegtijdig met de offertes.

Wat kost een dakkapel op zolder?

Laat je geen randzaken aansmeren door aannemers, want dat gaat alleen maar in de kosten van je dakkapel lopen. Dus die leuke verlichtingen aan de buitenkant van het dakkapel is onnodig. Met het vergelijken van de kosten van een dakkapel is het eerst handig om referenties op te vragen van de bedrijven die je overweegt in te huren. Zodra ze voor een goede prijs het werk kunnen doen, kan je nagaan of het bedrijf wel echt betrouwbaar is en eerlijk in zijn werk. Houd met de kosten van een dakkapel rekening met een bedrag vanaf 3000 euro tot 4500 euro.

Overzicht kosten dakkapel plaatsen op zolder

De standaard afmetingen van een dakkapel zijn 150cm hoog en 250cm breed. Dat is dus de standaard afmeting, als je een meer hogere of bredere dakkapel wilt loopt dat in de kosten. Wat ook invloed heeft op de kosten is het materiaalsoort waar het dakkapel uit komt te bestaan. Een houten dakkapel heb je vanaf 3000 euro, een kunststof dakkapel vanaf 3750 euro en een polyester dakkapel vanaf 4250. Deze vanaf prijzen zijn prijzen prefab. Prefab houdt in dat het dakkapel de productie vooraf in de fabriek heeft en daardoor goedkoper is. Het monteren wordt binnen één dag gedaan. Naast prefab heb je ook traditioneel op locatie. Logischerwijs vindt dan de montage van het dakkapel ter plekke op locatie plaats. Als je besluit een traditionele dakkapel te plaatsen moet je met een houten dakkapel denken aan een prijs vanaf 4000 euro en een kunststof dakkapel vanaf 4700 euro.

Kosten dakkapel zolder financieren

Lenen voor verbouwing is heel goed mogelijk. Als je een beetje krap bij kas zit en een dakkapel er snel moet komen kan je besluiten geld te lenen. Let op, geld lenen kost geld. Wat volgt zijn een aantal tips voor het geld lenen bij de verbouwing van een dakkapel. Laat je dakkapel financieren met een doorlopend krediet. Een enorm voordeel hierbij is dat je afgeloste bedragen weer opnieuw kan opnemen. Dit is ideaal als je merkt dat de verbouwing van je dakkapel duurder uitpakt. Verkort de looptijd van je lening, want met een langere looptijd betaal je ook meer rentekosten. Dit is van toepassing bij een persoonlijke lening. Tot slot is het slim om verschillende leningen te bekijken en niet uit te gaan van je eigen bank. Zo houdt je het voordelig en kies je de meeste voordelige lening uit.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles