Bij het inrichten van een woning investeert men doorgaans graag in mooie zichtbare objecten. Maar er zijn ook onderdelen van de woning die minder goed zichtbaar zijn die ook aandacht verdienen. De dakbedekking is er hier een van. Een mooie inrichting draagt bij aan een optimaal woongenot. Maar dat geldt ook voor de dakbedekking. De dakbedekking zorgt er namelijk voor dat jij er binnen droog bijzit. Investeer dus in een dakbedekking van goede kwaliteit.

EPDM: een sterke rubbersoort

De dakbedekking van jouw woning levert een belangrijke bijdrage aan jouw woongenot. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een dakbedekkingsmateriaal dat kwalitatief goed is. Maar welk dakbedekkingsmateriaal is kwalitatief gezien het beste? Een EPDM dak is een goede keuze als je een sterk dakbedekkingsmateriaal zoekt. EPDM betreft een hele sterke rubbersoort. Dankzij de hoge weerbaarheid van dit materiaal gaat de dakbedekking lang mee. Vorst, hitte en neerslag zijn voor deze dakbedekkingssoort geen probleem. EPDM is bestand tegen alle weersomstandigheden en heeft daardoor een lange levensduur. Een EPDM dakbedekking is dus een slimme investering voor nu en voor op de lange termijn. Met een EPDM dakbedekking weet je zeker dat je er langdurig droog bijzit binnen.

Zelf de dakbedekking aanbrengen

EPDM is een populaire dakbedekkingssoort en dat is uiteraard niet voor niets zo. Deze populariteit hangt onder andere samen met de hoge kwaliteit van dit materiaal. Maar het is niet enkel de kwaliteit die deze dakbedekkingssoort uniek maakt. Ook qua gebruiksvriendelijkheid onderscheidt EPDM zich van andere dakbedekkingsmaterialen. Traditionele dakbedekkingssoorten moeten met behulp van branders door professionele dakdekkers worden bevestigd. Maar dat geldt niet voor een EPDM dakbedekking. EPDM kan namelijk eenvoudig met EPDM lijm worden vastgelijmd. Aan de plaatsing van een EPDM dakbedekking komen dus helemaal geen branders te pas. En ook het inhuren van dakdekkers kun je achterwege laten. Je kunt een EPDM dakbedekking namelijk zelf zonder enige kennis of ervaring eenvoudig aanbrengen.

Compleet EPDM pakket

Omdat een EPDM dakbedekking met lijm kan worden bevestigd, hoef je geen dakdekkers in te huren. Dit is uiteraard plezierig want zo bespaar je kosten. Maar hoe moet je een EPDM dakbedekking plaatsen als je er geen ervaring mee hebt? En welke materialen heb je ervoor nodig? Wanneer je een EPDM dakbedekking gaat plaatsen, is de aanschaf van een EPDM pakket slim. Dit betreft een doe-het-zelf pakket dat is voorzien van alle benodigde materialen. Met de aanschaf van dit pakket weet je dus zeker dat je nergens op misgrijpt. Zo kan niets een succesvolle plaatsing van jouw EPDM dakbedekking nog in de weg staan.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles