Je bent vast wel bekend met centrale verwarmingsketels, oftewel CV ketels. Een CV ketel is een belangrijk onderdeel van het totale verwarmingssysteem in een woning of een ander soort pand. Deze ketel zorgt ervoor dat het water wordt opgewarmd. Dit water wordt vervolgens getapt in de keuken of in de douche. Een prachtig systeem vind je niet? Toch is er nog veel meer om te weten over de CV ketel en is het best handig om een beetje basiskennis hierover te hebben. Heb je die kennis nog niet? Dan ben je bij deze blog op het juiste webadres.

De CV ketel

Er zijn allerlei verschillende soorten CV ketels die geplaatst worden. Sommige mensen huren een ketel en andere mensen kopen er een. Het is helemaal afhankelijk van jouw wensen welk type CV ketel je het beste kunt aanschaffen. Een HR ketel is geschikt wanneer je jouw energieverbruik belangrijk vindt. Deze ketels zijn namelijk erg energie zuinig en zorgen ervoor dat je energiekosten bespaart. Dan heb je ook nog de gewone CV ketel. Deze ketel is een standaard model en heeft geen speciale superkrachten als het gaat om energiebesparing. Om te kijken welke CV ketel geschikt is in jouw huis, is het verstandig om te kijken naar jouw huis en je gezinssamenstelling. Iedere woonsituatie vraagt namelijk weer om een andere CV ketel.

Het onderhoud

Een CV ketel is niet zonder onderhoud. Voor veel huishoudens is het belangrijk om een lekker warm huis te hebben. Het is daarom belangrijk om de centrale verwarming op een verantwoorde manier te gebruiken en te laten werken. Een kapotte CV ketel in de koude wintermaanden is namelijk geen pretje. Laat daarom hem daarom eens in het jaar nakijken om eventuele problemen te voorkomen.

Je CV ketel vervangen

Het is tegenwoordig ook slim om te kijken of je CV ketel nog wel zuinig is. Het hebben van een energie verantwoordelijke ketel is belangrijk. Ondanks dat je CV ketel misschien nog niet kapot is, kan je hem wel laten vervangen. Ketels die al jaren oud zijn, zijn lang niet zo zuinig als dat een nieuwere CV ketel is. Daarnaast zorgt een energie zuinigere CV voor een waardevermeerdering van je huis.

Kogelkraan kopen?

Zoek je nog een kogelkraan waarmee jij tijdelijk het gas van je CV ketel mee kan afsluiten? Neem dan eens een kijkje bij Ebora!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles