USB-sticks zijn sinds jaar en dag een succesvol relatiegeschenk. Deze datadragers worden immers vaak gebruikt en zijn multi-inzetbaar. Je kunt USB-sticks op de kantoorvloer uitstekend inzetten, maar ook privé komen ze goed van pas. De handige gadget komt voor in allerlei soorten, kleuren en afmetingen. Helemaal in het geval van custom made USB-sticks, die helemaal te personaliseren zijn.

De functie van USB-sticks

Waar USB-sticks een aantal jaar geleden vooral waren bedoeld als middelen om data over te dragen, is dat vandaag de dag in mindere mate zo. Er zijn allerlei internetsites om grote hoeveelheden bestanden van A naar B te krijgen, dus daar worden USB-sticks minder voor gebruikt. Ze hebben echter wel een belangrijke functie als het om relatiegeschenken gaat. Sta je met jouw bedrijf op een beurs of houd je een evenement? Deel dan aan het einde bedrukte USB sticks uit, met daarop bijvoorbeeld een PowerPointpresentatie of enkele handige foto’s die je relaties kunnen gebruiken. Zo laat je niet alleen tijdens, maar ook ná het evenement een goede indruk achter.

Veel uitvoeringen

Zoals gezegd zijn er USB-sticks in veel soorten en uitvoeringen. Om een paar voorbeelden te noemen; houten USB-sticks, luxe USB-sticks en zelfs mini USB-sticks. Als je voor een uniek ontwerp kiest, dan vormen custom made USB-sticks al snel de uitkomst. Het grote voordeel is dat deze namelijk geheel naar wens vorm te geven zijn, zowel qua kleur, vorm en grootte. Zo ontstaat er een volledig persoonlijk, maar vooral origineel relatiegeschenk.

Voorbeelden custom made USB-sticks

Custom made USB-sticks zijn perfect om in te zetten als je net even iets anders wil dan een ‘standaard’ USB-stick. Heb je een bedrijf in fotografie-apparatuur? Dan is een stick in de vorm van een fotocamera een goed idee. Werk je bij een omroep? Kies dan voor een USB-stick in de vorm van een microfoon, die helemaal in jouw huisstijlkleuren te ontwikkelen is. Een pizzapunt, brandweerauto of olieverpakking als USB-stick? Er zijn legio mogelijkheden. Ook de capaciteit van de USB-stick is in veel gevallen zelf te bepalen. Vaak is dit wel afhankelijk van het doel en setting waarin je de sticks uitdeelt. Wil je dat jouw relaties de sticks ook nuttig kunnen gebruiken, kies dan voor wat meer capaciteit.

Origineel en persoonlijk

Hoe leuk is het om zelf een USB-stick te ontwerpen en helemaal naar wens te personaliseren? Kies de vorm die het best bij je bedrijf past, bepaal vervolgens de grootte en leg de kleuren vast. Vervolgens kun je kiezen hoe je de stick ‘open’ maakt, zodat deze functioneel kan worden gebruikt als datadrager. Let hier tijdens het ontwerpproces goed op, aangezien de USB-stick wel in een computer ingeplugd moet kunnen worden. Wil je jouw relaties nóg meer verrassen, dan kun je USB-sticks laten voorprogrammeren. Bijvoorbeeld met een flyer waarop een gepersonaliseerde aanbieding of boodschap staat. Als de ontvanger de stick aan de computer koppelt, is de verrassing zichtbaar!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles