Op jezelf wonen kost nou eenmaal geld. Je hebt te maken met vaste lasten zoals de hypotheek- en energiekosten, je moet wekelijks boodschappen doen én dan wil je ook nog een zakcentje overhouden om daarvan iets leuks te kunnen kopen of doen. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren hoe jij betaalbaar kunt wonen. Hieronder lees je meer.

Tip 1: Sluit goedkope verzekeringen af

Wanneer jij eigenaar bent van een woning, is het belangrijk dat je bepaalde verzekeringen afsluit. Denk aan verzekeringen die jouw spullen verzekeren als er bijvoorbeeld brand uitbreekt, of als er wordt ingebroken bij jouw woning. Een inboedel- en opstalverzekering zijn daarom geen overbodige luxe. 

Om niet te hoog in de kosten op te lopen, is het belangrijk om op zoek te gaan naar de beste verzekeringen. Een goedkope inboedelverzekering vinden is bijvoorbeeld zo gepiept wanneer je gebruikmaakt van een vergelijkingssite. Kijk tijdens het vergelijken naar zaken zoals de premie, het eigen risico en de dekking van de verzekering. Deze kunnen namelijk per verzekering behoorlijk verschillen. Kies de verzekering die het beste bij jou past én waar je natuurlijk niet te veel voor betaalt.

Tip 2: Verduurzaam het huis

In eerste instantie kost het verduurzamen van jouw huis geld, maar in de loop van de tijd verdien je hier juist geld aan. Denk maar aan het nemen van zonnepanelen: met zonnepanelen wek jij zelf groene energie op die je zelf kunt verbruiken, zodat je geen energie hoeft af te nemen bij de energieleverancier. Dat scheelt een hoop geld. 

Zit jij eraan te denken om zonnepanelen te nemen? Je kunt zonnepanelen prijzen vergelijken, zodat je altijd voor de beste optie kiest. Natuurlijk kun je ook op andere manieren verduurzamen om betaalbaarder te wonen. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van dak-, vloer- en spouwmuurisolatie.

Tip 3: Besparen op interieur

Het inrichten van jouw woning is een leuke, maar vaak ook dure bezigheid. Toch kun je dit zo duur of goedkoop maken zoals jij wil. Je kunt namelijk op meerdere manieren besparen op het interieur.

Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de lokale kringloop of struin het internet af naar tweedehands meubels en accessoires. Hier zijn genoeg pronkstukken te vinden die jij helemaal naar eigen wens kunt maken, door het een likje verf te geven of door het in de beits te zetten. Bovendien zijn deze meubels betaalbaar én je draagt bij aan een beter milieu, aangezien je op deze manier meubels en accessoires een tweede leven geeft.  

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles