Wie houdt er nou niet van barbecueën op een heerlijke zomerse avond voor je tent of camper. Lekkere salades, brood, vlees of vegetarische lekkernijen met zo’n geurige rook en gril smaak. Daar word je toch blij van! Houd jij van kamperen en gebruik jij nog steeds zo’n wegwerp barbecue? Dan is hier de oplossing …Koop een leuke camping barbecue! Lees verder voor een aantal handige tips over leuke en praktische camping barbecues!

Camping barbecue versus wegwerp barbecue

Er zitten heel veel voordelen aan het hebben van een camping barbecue. Ten eerste, is het beter voor het milieu. Een wegwerp barbecue wordt maar één keer gebruikt en daarna weggegooid. Daarnaast heb jij jouw camping barbecue altijd bij de hand. Heb jij spontaan zin om te gaan barbecueën met een gezellige groep vrienden? Dan hoef je niet eerst naar de dichtstbijzijnde winkel te rennen om daar een wegwerp barbecuetje te kopen. Dat is toch ideaal! Als jij een echte barbecue liefhebber bent en het ook vaak doet, is het op de lange termijn ook goedkoper om een camping barbecue aan te schaffen. In conclusie, weg met die wegwerp barbecues en koop een leuke camping barbecue.

Ben jij geïnteresseerd in een camping barbecue, dan moet je je zelf eerst een aantal dingen afvragen… Wat voor formaat moet mijn barbecue zijn? Wil ik een barbecue op gas, kolen of juist een elektrische?

Formaat

Een kleiner formaat camping barbecue is handig voor op tafel. Een tafel formaat staat stevig en is makkelijk op te bergen. Een groter formaat staat vaak op pootjes en is iets onstabieler maar daar kun je natuurlijk meer lekkers op kwijt.

Gas, houtskool of elektrisch

Er zit natuurlijk ook een groot verschil tussen een gas barbecue en eentje op basis van houtskool of elektra. Het voordeel van een gas barbecue is dat deze overal is toegestaan. Hij is snel warm dus je kunt meteen beginnen met grillen! Je moet natuurlijk wel altijd een gasfles bij de hand hebben. Een barbecue op basis van houtskool is een slagje anders. Een groot voordeel is dat je eten een heerlijke rook en gril smaak heeft. Het is de echte barbecue ervaring en laat jou herinneren aan barbecueën in die goede oude tijd. Helaas creëer je wel wat rook en zijn deze daardoor niet op elke camping toegestaan. Een elektrische barbecue is handig in gebruik maar moet wel altijd een aansluiting hebben.

Jouw camping barbecue

En nu de belangrijkste vraag … Welke barbecue past er het best bij jou? Outdoor Only is gespecialiseerd in camping barbecues en helpt jou vinden waar jij naar opzoek bent. Wil jij een barbecue die makkelijk schoon te maken is en handig is om mee te nemen? Dan is de Cadac Safari Chef 2 Lite echt iets voor jou. Dit is een super praktische camping barbecue op basis van gas. Ideaal voor een gezellige avond met een gezelschap tot 5 personen! Het maar al te bekende barbecue merk Weber, heeft ook een paar leuke camping versies. Onder andere, de Weber Go-Anywhere. De naam zegt eigenlijk al genoeg! Deze barbecue is makkelijk mee te nemen en kan gebruikt worden met houtskool of gas. Eentje die ook zeker niet uit dit lijstje mag ontbreken is de Boretti Terzo. Dit is een camping barbecue die perfect is voor een gezelschap van 6 personen. Deze is op basis van houtskool en temperatuur is makkelijk de reguleren. Kortom, voor iedereen zit er wel een leuke camping barbecue bij die jou ultiem laat genieten op de camping!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles