Je kent het wel: je wasmand heeft al menig jaar gediend als fort knox voor je vieze was. Na de nodige was cyclussen is hij niet helemaal top meer, en heeft hij misschien zelfs wat beschadigingen. Wanneer je naar een nieuwe wasmand gaat kijken kan je simpelweg voor de goedkoopste gaan.

Maar er zijn gelukkig genoeg speciale keuzes om te maken wanneer je een wasmand zoekt die echt bij jou past!

Design/ kleur van de wasmand

Niet elke wasmand heeft een even mooi design, terwijl je toch graag een wasmand hebt die gezien mag worden. Denk bij het kiezen van een design ook goed aan de uiteindelijke plek: een rode wasmand in een gele badkamer lijkt misschien een beetje gek.

Bedenk dus naast welke andere onderdelen de wasmand komt te staan, en wat de algemene look & feel van je badkamer is. Als je dit eenmaal weet kan je een wasmand zoekt die hier perfect bij aansluit!

Formaat van de wasmand

Naast design is ook het formaat een belangrijk gegeven om van te voren te weten. Wanneer je weet waar je de wasmand wilt hebben, kan je van te voren meten hoe groot de wasmand hier mag zijn. Zo voorkom je ongelukkige verrassingen als je thuis komt. Zeker als je met het design een specifieke plek in gedachten had, is het erg pijnlijk als dit toch niet blijkt te passen!

Materiaal van de wasmand

Bij dit onderdeel denk je misschien dat er weinig keuze is, maar stiekem zou je je hierin verbazen. Zo zijn er wasmanden van katoen, van (hard) plastic, of van metaal. Wanneer je echt iets speciaals of unieks zoekt zijn er zelfs bamboe wasmanden!

Elk van deze materialen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo zal een wasmand van katoen over het algemeen redelijk licht zijn, maar ook lucht- en vochtdoorlatend zijn. Een metalen wasmand is daarentegen een stuk minder makkelijk om te verplaatsen maar wel vaak compleet afsluitbaar. Denk dus goed na over je beoogde gebruik en het materiaal dat hier goed bij aansluit.

Overige handige eigenschappen van de wasmand

Tot slot heeft de moderne wasmand nog een aantal andere algemene eigenschappen. Sommige wasmanden zijn bijvoorbeeld draagbaar of makkelijk mee te nemen (ook wel een draagtas genoemd), terwijl andere wasmanden stapelbaar zijn. Dit is vooral handig als er meerdere mensen in je badkamer zullen douchen, en je de vieze was graag gescheiden houdt.

Over was scheiden gesproken: er zijn ook nog wasmanden die zelf modulair zijn of een “inwendige” wand hebben. Hiermee kan je bijvoorbeeld je witte en donkere was al scheiden wanneer je het in de wasmand gooit. Scheelt weer gedoe wanneer je bij de wasmachine aankomt!                                                  

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles