De keuzes die je moet maken als je een nieuwe badkamer gaat aanschaffen kunnen erg overweldigend zijn. Er zijn enorm veel mogelijkheden, stijlen en indelingen waaruit je moet kiezen. Daarom is het verstandig om, voordat je een badkamer wil gaan kopen, inspiratie op te doen. Maar hoe pak je dit aan?

Trends

Je kan heel goed inspiratie op doen door de laatste trends te bekijken, de meeste badkamer winkels spelen ook in op deze trends. Veel mensen willen graag een tijdloze badkamer; hier raak je minder snel op uitgekeken. Dan denk je er misschien niet meteen aan om naar de laatste trends te kijken. Maar vaak kan je toch bepaalde trends toevoegen aan je tijdloze badkamer. Neem bijvoorbeeld de betonlook trend, deze is goed te integreren in een tijdloze badkamer. Daarnaast kan je door het bekijken van trends ook goed bepalen wat je wel en niet wil in je badkamer. Kom je er achter dat je geen fan bent van marmertrend? Dan kan je al een hoop opties en mogelijkheden wegstrepen.

Blogs

Veel winkels waar je sanitair kan kopen schrijven ook blogs. In deze blogs worden vaak niet alleen de laatste trends omschreven, maar er worden bijvoorbeeld ook tips gegeven. Je kan hier dus inspiratie op doen op het gebied van stijlen en producten. Maar je kan ook kijken naar wat er mogelijk is in je badkamer. Mocht je bijvoorbeeld heel graag een regendouche willen, maar de cv ketel laat dit niet toe, dan kan je hier rekening mee houden tijdens het op doen van je inspiratie. Het zou natuurlijk jammer zijn als jij je focust op regendouches en het dan blijkt dat dit helemaal niet mogelijk is.

Woonmagazines

Er zijn heel veel lifestyle en woonmagazines op de markt. Hier kan je ook enorm veel inspiratie uithalen. Vaak zijn deze magazines zowel in de winkel als online verkrijgbaar. Niet iedereen vind het prettig om online inspiratie op te doen, dan bieden deze magazines dus een goede uitkomst.

Pinterest

Pinterest is misschien wel het meest bekende platform als het gaat om inspiratie op doen. De beschikbare foto’s op Pinterest zijn eindeloos en daardoor is er voor ieder wat wils. Het voordeel van Pinterest is dat veel badkamer winkels ook Pinterest gebruiken. Hierdoor kan je direct zien van welke winkel de post komt en waar deze artikelen of badkamers te koop zijn.

Moodboard

Als je genoeg inspiratie opgedaan hebt zou je een moodboard kunnen maken. Dit is een soort collage de je stijl of sfeer visualiseert. Vaak bestaat een moodboard voornamelijk uit foto’s en wordt dit aangevuld met teksten. Deze geeft een goed overzicht van je wensen voor je nieuwe badkamer. Je kan je moodboard ook meenemen naar de winkel of showroom. Daar kunnen ze je helpen met het uitzoeken van jouw droombadkamer die aansluit op je moodboard.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Of wil je binnenkort nieuw Sani4All kopen? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles