De bekende Formule 1 coureur Max Verstappen is geboren te Hasselt op 30 september 1997. Hij staat bekend als Belgisch-Nederlandse autocoureur en rijdt onder de Nederlandse vlag bij de Formule 1. Momenteel rijdt Max Verstappen (officieel Max Emilian Verstappen) bij het team van Red Bull Racing. Jos Verstappen is zijn vader en hij is een voormalig Formule 1 coureur. Max Verstappen heeft race nummer 33, 130 races uitgevoerd, 1345 punten op zijn naam staan, 15 zeges, 50 podiums behaald, 13 keer de snelste ronden gereden en 8 pole posities. Sinds 2015 rijdt Max Verstappen in de Formule 1 en sinds 2016 voor Red Bull Racing. 2021 zou een mooi jaar voor hem kunnen worden omdat hij dan een grote kans maakt om wereldkampioen te worden.

Vermogen van Max Verstappen

Misschien ben je wel benieuwd naar wat Max Verstappen verdiend als autocoureur. Goed om te weten is dat hij momenteel een van de beste Formule 1 coureurs is en daar staat natuurlijk ook een mooi salaris tegenover. Sinds 2016 rijdt Max Verstappen voor Red Bull Racing en zijn contract is vernieuwd in oktober 2017. Dit was een contract tot eind 2020, maar in januari van dat jaar heeft hij weer getekend voor een heel goed mega contract bij dit team. Hij staat nu tot eind 2023 onder contract. Gemiddeld zou Max Verstappen per jaar ruim 25 miljoen euro verdienen.

Relatie van Max Verstappen

Op liefdesgebied zit het bij Max Verstappen wel goed. Hij heeft namelijk een relatie met Kelly Piquet. Zij is de dochter van de drievoudig F1 wereldkampioen Nelson Piquet. Dit heeft hij zelf in 2020 ook bekend gemaakt dat zij echt een relatie hebben. Een jaar daarvoor heeft hij zijn relatie verbroken met Dilara Sanlik (deze relatie duurde twee jaar). Over Piquet weten we dat ze half Nederlands is en voorheen een relatie had met F1 coureur Daniil Kvyat (ze hebben in 2019 samen een dochter gekregen). Na drie jaar hebben ze besloten hun relatie te verbreken.

Huis Max verstappen

Max Verstappen woont niet meer in Nederland, maar in Monaco. Het huis is gelegen in de dure wijk Fontvieille. Daar kan hij dag in dag uit genieten van een mooi uitzicht op zee. Daarnaast is de helihaven ook op loopafstand, en zo kan hij binnen zeven minuten in Nice op het vliegveld zijn. Zijn huis is ingericht door zijn moeder Sophie. Hij vindt het hier prima om te wonen, want de temperatuur is zeer aangenaam.

Paar vragen

Hoe is Max Verstappen begonnen als autocoureur?

Max verstappen is al vroeg begonnen met karten en later doorgegaan naar de Formule 3. Maar toen hij klein was, was hij altijd al op het circuit te vinden bij zijn vader Jos Verstappen.

Hoe oud is Max Verstappen? 

Max Verstappen is geboren op 30 september 1997.

Heeft Max Verstappen een relatie?

Ja, met Kelly Piquet sinds 2020.  

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles