Nikkie de Jager is een naam die eigenlijk niet meer uit Nederland weg te denken is. Ze was één van de eersten die de mogelijkheden van YouTube herkende. Daarom begon ze al in 2008 met het maken van vlogs voor YouTube waarin ze zich met make-up bezighield. Ze is zelf geboren in 1994, dus ze was al op haar veertiende actief in deze branche. Tot op de dag van vandaag is ze een grote ster. Ze wordt niet alleen in Nederland, waar ze geboren is in Uden, maar ook in het buitenland door miljoenen mensen gevolgd.

Op verschillende media actief

Nikkie de Jager is inmiddels niet alleen maar bekend van YouTube. Ze is ook actief op allerlei andere social media. Bovendien gaan haar vlogs ook over veel meer dan make-up. Ook al is het wel zo dat dit nog altijd de basis van de video’s vormt. Ze presenteert vooral in het Engels en houdt zich ook veel bezig met sociale kwesties. Een actie van haar genaamd The power of make-up was daarin ook bijzonder succesvol. Maar ook op andere vlakken doet ze regelmatig van zich spreken tegenwoordig. Daardoor vindt ze veel bijval uit allerlei delen van de samenleving.

Rol als transgender

Sinds 2020 heeft Nikkie de Jager ook een belangrijke rol in de gemeenschap van transgenders op zich genomen. Ze maakte zelf bekend al op haar zesde als meisje door het leven te zijn gegaan. De verklaring kwam nadat er geprobeerd was om haar af te persen. Daarnaast is ze veel te zien op televisie. Ook is ze inmiddels met haar eigen producten op de markt gekomen. Nikkie de Jager is daardoor op heel veel fronten actief tegenwoordig. Het is dan ook zeker zo dat ze de komende jaren nog een grote rol in de wereld zal blijven spelen.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles