Een zakelijke outfit scoren is zo makkelijk nog niet. Je wil er immers professioneel uitzien, maar ook met een vleugje van jouw eigen stijl én waar jouw figuur goed in uitkomt. Wel is het belangrijk om je aan een aantal ongeschreven regels te houden bij het dragen van een zakelijke outfit. Wij helpen jou hieronder verder op weg.

Tip 1: Een goede basis

Een blazer, een pantalon en een blouse: een zakelijke outfit begint bij een goede basis. Haal dus sowieso een aantal van deze basisstukken in huis. Bovendien kun je deze kledingstukken goed combineren. Ook zijn deze kledingstukken niet alleen leuk voor op de werkvloer, maar ook voor in het privéleven. Wanneer je eens een evenement moet bezoeken voor jouw werk zijn deze basisstukken ook altijd een goed idee. Als jij voor jouw werk naambadges moet dragen kun je deze ook eenvoudig spelden op een blazer. Zeg maar hallo tegen een zakelijke look! 

Tip 2: Ga voor kwaliteit

Het is belangrijk om te investeren in jouw zakelijke outfit. Schroom daarom niet om eens een grote uitgave te doen voor een aantal kledingstukken die gegarandeerd lang mee zullen gaan. Je wil natuurlijk niet dat je een blouse al moet weggooien nadat hij drie keer in de wasmachine is geweest. Ook wil je het kledingstuk natuurlijk vaker dan een keer dragen en dan wil je dat het mooi blijft. Investeer dus in jouw outfit zodat je er des te langer van kan genieten.

Tip 3: Een outfit waar je je prettig invoelt

Het is te allen tijde belangrijk dat jij je prettig voelt in een outfit. Als je in het dagelijks leven niet van de jurkjes houdt maar wel op de werkvloer hierin verschijnt, kun je gauw aflezen dat je dit niet prettig vindt. Kies daarom voor een zakelijke outfit met een twist van jouw eigen stijl. Zo voel je je een stuk zelfverzekerder en dat laat je dan ook sneller zien. Houd jij bijvoorbeeld van een sportieve stijl? Dan kun je prima een blazer dragen met een pantalon en nette sneakers.

Tip 4: Eén nette jas

Als je bijvoorbeeld op bezoek moet bij een klant of naar een beurs gaat, is het belangrijk dat je investeert in een nette jas. Ook al heb je jouw outfit tot in de puntjes verfijnd, wanneer je een verkeerde jas draagt kan dit jouw hele look verpesten. Kies daarom voor een nette, chique jas die perfect aansluit bij jouw zakelijke stijl. Ga in de winter bijvoorbeeld voor een lange mantel en in de lente voor een colbert of een dun jasje. Vergeet echter niet om de naambadge een plekje te geven op jouw jas wanneer je klantencontact hebt in de buitenlucht, en niet op de kleding die eronder zit. 

Tip 5: Houd het netjes

Het is belangrijk dat je het netjes houdt, en daarmee bedoelen we dat je je niet te bloot moet kleden. Natuurlijk leven we in een periode waarin dat minder een taboe is geworden, maar wel is het verstandig om dit altijd in je achterhoofd te houden. Draag bijvoorbeeld geen superkort rokje: je wil immers wel gewoon kunnen bukken of zitten. Kies daarom voor een rok die ongeveer tot de knieën komt of nog lager dan dat. Lange jurken en rokken zijn overigens helemaal in. Ook moet je rekening houden dat jouw ondergoed niet doorschijnt in jouw outfit.

Tip 6: Een goede coupe

Als je haar maar goed zit! Een zakelijke outfit maak jij helemaal af door aandacht te besteden aan jouw haar. Een kapsel dat er onverzorgd uitziet kan namelijk averechts werken. Neem dus altijd een borstel mee of een knip, zodat jij altijd jouw haar in model kunt brengen als dat nodig is.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles