Bent u op zoek naar een manier om uw tuin of balkon op te fleuren? Mooie bloembakken zijn altijd een perfecte oplossing!  Ze zijn niet alleen praktisch, maar ook decoratief en veelzijdig. Of u nu van kleurrijke bloemen of groene planten houdt, bloembakken zijn er in allerlei vormen, maten en materialen om aan uw stijl te voldoen. Een aantal van die verschillende materialen nemen we graag met u door.

Polyester bloembakken

Wie kiest voor polyester bloembakken, kiest voor een duurzame en stijlvolle optie om zijn of haar tuin op te fleuren. Polyester is lichtgewicht en sterk materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Hierdoor is het dan ook perfect om buiten te gebruiken. Een ander voordeel van polyester is dat het in vele kleuren beschikbaar is. Hierdoor zal er altijd een polyester bloembak zijn die past bij uw smaak. 

Aluminium bloembakken

Ook aluminium is duurzaam materiaal dat verkrijgbaar is in verschillende maten en vormen. Aluminium is roestbestendig en daardoor geschikt voor alle weersomstandigheden. Aluminium bloembakken zijn licht van gewicht, waardoor je ze makkelijk kunt verplaatsen. Ook zijn deze bloembakken eenvoudig te reinigen met water en zeep.

Cortenstaal bloembakken

Cortenstaal is gemaakt van ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom is toegevoegd. Deze bloembakken passen goed in een strakke en industrieel ingerichte tuin. De bloembakken hebben weinig onderhoud nodig. Het roestproces vormt een beschermende laag op het oppervlak van de bloembak, waardoor deze beschermd is tegen verdere roestvorming. Hierdoor hoeft u de cortenstaal bloembakken niet regelmatig te behandelen.

Houten bloembakken

Een echte klassieker: de houten bloembak. Deze bloembakken passen perfect in zowel een klassieke als moderne tuin. Ze zorgen voor een natuurlijke uitstraling in de tuin. Het voordeel van houten bloembakken is dat je enorm veel keuzemogelijkheden hebt. Hout bestaat namelijk in veel verschillende soorten en kleuren. Daarnaast kunt u ook nog kiezen of u de bloembak zelf maakt, of er één koopt in de winkel.

Kunststof bloembakken

Een kunststof bloembak is een veelzijdige keuze voor uw tuin. De bloembakken zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen en kleuren. Ze zijn licht van gewicht en weerbestendig. Daarnaast vereisen ze niet veel onderhoud. Hoewel kunststof bloembakken niet dezelfde natuurlijke uitstraling hebben als houten of cortenstaal bloembakken, bieden ze een strak en modern uiterlijk dat goed past bij hedendaagse tuinontwerpen.

Naast bovengenoemde materialen, zijn bloembakken nog in vele andere materialen te verkrijgen. Kijk vooral welke soort bloembak past bij uw tuin en houd uw eigen stijl aan.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles