Iedere fietsliefhebber zal het heerlijk vinden om in de lente en zomer een tocht te maken op de fiets. Het weer in deze seizoenen vraagt erom dat je naar buiten gaat en als fietsen je hobby is, dan is lekker weer natuurlijk de perfecte gelegenheid om er met de fiets op uit te gaan. Toch is er een aantal dingen waar je als fietser rekening mee moet houden. Hieronder vind je vijf tips om er een onvergetelijke fietstocht van te maken.

Voldoende eten

Tijdens het fietsen verbrand je zonder het door te hebben veel calorieën. Om voldoende energie te houden tijdens de gehele fietstocht is het belangrijk om voldoende eten. Ook kan je eten meenemen op de fiets voor als je een energiebooster kan gebruiken. In een banaan zitten bijvoorbeeld snelle suikers en is ook makkelijk mee te nemen op de fiets.

Vermijd de zon

Voornamelijk in de zomermaanden kan het tijdens het fietsen enorm heet worden. Het is daarom aan te raden om extra vroeg te beginnen met fietsen, zodat je de heetste uren vermijdt. Ook is het in de ochtend vaak rustiger op de weg. Dit geldt ook voor fietsen in de avond. Na de warme middaguren begint het weer af te koelen en is de temperatuur beter om te fietsen. Ook kan het fietsen in een bos zorgen voor verkoeling, door de vele bomen is er vaak veel schaduw in het bos. Verder is het smeren van zonnebrand natuurlijk altijd goed als extra bescherming tegen de zon.

Niet te fanatiek

De meeste fietsers zijn fanatiek en willen vaak zo veel mogelijk kilometers maken op een dag. Toch is het belangrijk om niet te hard van stapel te lopen. Het is verstandig om een pauze in te lassen, zodat je lichaam kan afkoelen en je even op adem kan komen.

Verkoeling

Van fietsen krijg je het warm en in de zomer is de temperatuur vaak boven de 25 graden. Het is daarom belangrijk om voor verkoeling te zorgen. Een natte spons is ideaal om mee te nemen. Je kan de spons opnieuw nat maken, waardoor de spons de gehele fietsrit voor verkoeling kan zorgen. Ook een petje is handig om op te zetten, hierdoor wordt je hoofd tegen de zon beschermd en zal je het minder warm krijgen.

Genieten van thuiskomst

Na een lange fietstocht is het natuurlijk heerlijk om thuis op de bank te liggen en bij te komen van de vele kilometers. In de zomer is het ook heerlijk om na een lange fietstocht op je tuinset te zitten, hiervoor kan je bijvoorbeeld kijken op vdgarde.nl.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles