Zou het niet mooi zijn als je je vetverbranding zou kunnen stimuleren? Simpele en makkelijke manieren om zonder dieet jouw vetverbranding te verhogen. Klinkt goed? In dit artikel geven wij je samen met Silvia van Verantwoord Afvallen 5 makkelijke tips. Wil jij misschien nog een paar kilo kwijt voordat de zomer begint? Lees dan snel verder.

1. Begin de dag met een stevig ontbijt

Zorg dat je lichaam en vetverbranding meteen start wanneer je opstaat. Wen jezelf aan om direct als je opstaat een gezond en stevig ontbijt te eten en een flink glas water te drinken. Neem een ontbijt met flink wat eiwitten en vezels zodat je lang een vol gevoel hebt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een goed en stevig ontbijt ervoor zorgt dat je de rest van de dag minder zin hebt in (zoete) snacks. En natuurlijk zorgt een goed ontbijt ervoor dat je genoeg energie hebt om alles uit je dag te halen!

2. Eet regelmatig een gezonde snack

Probeer regelmatig een tussendoortje of gezonde snack te nemen. Door regelmatig te eten blijft je vet verbranding namelijk op gang. Ook zorg je dat je bij de volgende maaltijd niet te veel honger hebt. Zorg natuurlijk wel voor een gezond tussendoortje zoals fruit, noten, yoghurt of snackgroente en sla de mars, twix en andere ongezonde snacks over.

3. Doe aan krachttraining

Wanneer je aan krachttraining doet train je de spieren in je lichaam. Na iedere training worden deze een beetje sterker. En deze sterkere spieren vragen iedere dag energie!

Dus door aan krachttraining te doen gaat jouw rustverbranding structureel omhoog. Maar dat is niet het enige! Ook na iedere workout gaat jouw vetverbranding een paar uur omhoog.

Krachttraining is dus een simpele manier om jouw vetverbranding een flinke boost te geven.

4. Zorg voor een vezelrijk dieet

Vezels zorgen voor een vol gevoel na een maaltijd. Hierdoor zal het langer duren voordat je weer honger hebt. En dat is mooi meegenomen als je graag wilt afvallen.

Zorg daarom dat je veel groente, fruit en volkoren producten eet. Kies bijvoorbeeld voor een volkoren boterham met mager broodbeleg. De vezels in deze gezonde producten zorgen er namelijk voor dat je langer vol zit.

5. Drink af en toe een eiwitshake

Eiwitshakes ken je vast wel van het eiwitdieet of van krachtsporters. Krachtsporters nemen vaak voor en na de workout een eiwitshake om de spieren te helpen herstellen. Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen van de spieren. Ook zorgen eiwitshakes voor een vol gevoel en leveren veel eiwitten. Het is een goede manier om je honger te stillen tussen twee maaltijden. Je kunt de shake nog gezonder maken door er nog flink

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles