De meeste woningen zijn voorzien van één badkamer. Deze badkamer wordt gedeeld met iedereen in het huishouden. Voor de gezinsleden is het vaak geen probleem om de badkamer met elkaar te delen, maar af en toe wordt de badkamer gedeeld met meerdere personen. Als jij op kamers woont, deel je de badkamer met de huisgenoten. Thuis deel je de badkamer met het gezin, maar een logerend vriendje of vriendinnetje mag natuurlijk ook gebruik maken van de badkamer. Het is prettig om privacy te hebben in jouw badkamer. Wij geven jouw vier tips om meer privacy te creëren in de badkamer.

1. Zorg voor een slot op de deur

Een slot zorgt er niet alleen voor dat er niemand naar binnen kan. Het is ook een teken dat de badkamer bezet is. Je hoeft hiervoor niet per direct een slot op de deur te zetten. Je kunt ook een afspraak maken dat wanneer de deur gesloten is, de badkamer bezet is. Als de deur op een kiertje staat, is iedereen vrij om naar binnen toe te lopen. Dit zijn zaken die je met de huisgenoten en vriendjes of vriendinnetjes moet overleggen.

2. Raambekleding

Een raam in de badkamer is enorm prettig. Na het douchen kan je eenvoudig het raam op een kiertje zetten om de ruimte te laten doorluchten. Het nadeel van een raam, is dat vrijwel iedereen rechtstreeks in jouw badkamer kan kijken. Door middel van de juiste raambekleding zorg je voor privacy in de badkamer. Je hebt de keuze uit rolgordijn, screen of plakfolie. Benieuwd naar de mogelijkheden van het plakfolie? Bekijk het assortiment van https://www.plakfoliewebshop.nl/.

3. Maak onderscheid in de badkamer

Vaak zie je dat het toilet in combinatie met de douche in de badkamer wordt geplaatst. Normaliter hoort het toilet in de badkamer, maar dit is eigenlijk helemaal niet praktisch. Tijdens het douchen wil iemand zich kunnen douchen, zonder gestoord te worden. Als jij naar het toilet toe moet, dan kom je vaak langs de douche heen. Als de mogelijkheid er is, dan adviseren wij om de douche en het toilet gescheiden te houden. Op deze manier kan iemand met hoge nood een bezoek brengen aan het toilet, terwijl de ander haar privacy onder de douche behoudt.

4. Glas van de douchecabine

Niet alleen de ramen van de badkamer zijn doorzichtig, maar het glas van de douchecabine vaak ook. Er zijn verschillende opties mogelijk bij het kiezen van de douche. Naast het transparante glas, kan je ook kiezen voor een douchecabine met mat glas. Het matte glas zorgt ervoor dat je niet rechtstreeks de douche in kunt kijken. Er zijn hooguit contouren van het lichaam zichtbaar, maar meer niet. Natuurlijk kan je ook altijd kiezen voor een douchegordijn. De douchegordijnen zijn over het algemeen niet doorzichtig, waardoor jij heerlijk kunt douchen en genieten van jouw privacy.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles