Alles lijkt tegenwoordig maar duurder en duurder te worden, en daar lijkt geen verandering in te komen in de toekomst. Vroeger was het nog normaal dat iedereen gewoon een fatsoenlijk huis kon kopen, zonder daar een astronomisch bedrag voor neer te tellen. Het beeld voor de toekomst lijkt ook niet bijzonder positief en het leven zal waarschijnlijk niet goedkoper worden. Voorbereiding is het halve werk, en daarom is het handig om nu al aan de slag te gaan voor jouw financiële toekomst. We vertellen graag over 4 manieren om dit te doen.

Zuiniger leven

Er wordt vaak gedacht dat er meer moet binnen komen om meer over te houden, echter is dit niet altijd het geval. Je kan namelijk ook meer over houden door minder uit te geven. Het leven zuiniger maken kan op een tal van manieren, en daarom is het zo effectief. Neem eens wat vaker lunch van huis mee, zodat je niet elke dag nog een kop koffie en een broodje moet halen bij de broodjeszaak. Dit scheelt al snel 5 euro per dag, en over een langere periode kan dit enorm schelen. Korter douchen, de verwarming een paar graden lager zetten of minder vaak shoppen zijn ook manieren om te besparen.

Een spaarpotje beginnen

Vele kleintjes maken een grote, zo luidt het oude Nederlandse spreekwoord. Elke week of maand een klein deel van je inkomen wegleggen voor een groot doel valt goed te doen, zeker als je redelijk wat overhoudt. In de huidige huizenmarkt worden echter dusdanig hoge prijzen bereikt dat een spaarpotje niet heel ver strekt, al is het wel een mooi begin.

Extra inkomensstromen genereren

Geld verdienen met een 9 tot 5 baan is prima om de vaste lasten te dekken, maar je wordt er niet echt rijk van. Je zou ervoor kunnen kiezen om buiten de gebruikelijke werktijden om een kleine eigen onderneming te starten. Wat deze onderneming precies inhoudt kan van alles zijn, wees vooral creatief met ideeën! Op Instagram is het bijvoorbeeld heel populair om beautyproducten of sieraden te verkopen, hier valt leuk mee te verdienen in je vrije tijd.

Investeren

Investeren kan risico’s met zich mee brengen, maar er zitten ook hele mooie kansen aan verbonden. Het rendement van investeringen is vaak een stuk hoger dan sparen, let wel op voor je er aan begint en laat je adviseren door een professional. Tegenwoordig kun je ook investeren in cryptocurrency, zoals bitcoin. crypto belooft veel rendement, en lijkt helemaal toekomstbestendig. Benieuwd naar crypto? Neem dan vooral een kijkje op anycoindirect.eu

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles