Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een tuinhuisje of een blokhut in de tuin te laten plaatsen. Dat is niet voor niets, want het laten plaatsen van een tuinhuisje brengt een hoop voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de extra opbergruimte die je kunt creëren, maar dat is lang niet alles! In dit artikel wil ik het graag met je over die voordelen hebben. Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!

Bron: www.fonteyn.nl

Een tuinhuis biedt extra opbergruimte

Zoals ik in de inleiding al aangaf dient een tuinhuis of blokhut als de ideale plek om spullen op een veilige manier op te bergen. Veel tuinmeubelen kunnen bijvoorbeeld niet goed tegen het koude weer en als je ze daarom wilt beschermen, is het verstandig om ze ‘s winters binnen te zetten. Zo zorg je ervoor dat je meubels langer mooi blijven en dat ze voor een langere tijd meegaan. Een tuinhuis is natuurlijk ook de ideale plek voor de opslag van fietsen, klusgereedschap of hobbyspullen.

Een tweede woonkamer

Je kunt een tuinhuisje dus gebruiken als opslagplek, maar je kunt het ook heel anders aanpakken: een tuinhuisje kan namelijk ook prima dienen als tweede woonkamer. Wij Nederlanders brengen maar al te graag tijd door in onze tuin, alleen door het weer is dit niet altijd mogelijk. Door je tuinhuisje in te richten als een tweede woonkamer zorg je ervoor dat je heerlijk van je tuin kunt genieten en hoef je niet bang te zijn dat het gaat regenen. Door het te voorzien van openslaande, glazen deuren kun je gedurende het hele jaar lekker genieten van je tuin. Richt het leuk in, bijvoorbeeld met een lekkere loungeset en zorg voor gezellige decoratie en zorg voor een elektrische kachel of een heater, zodat je het ook tijdens de koudere maanden lekker aangenaam kunt maken. 

De ideale ruimte voor je hobby

Heb je een leuke hobby zoals schilderen of knutselen of luister je bijvoorbeeld graag naar bepaalde muziek? Ook in dat geval kan een tuinhuisje een ideale uitkomst bieden. 

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een tuinhuisje te gebruiken als ruimte voor het uitoefenen van hun hobby. Zo kun je je even onttrekken van je andere huisgenoten en je lekker focussen op dát wat je het liefste doet.

Zelf ook een tuinhuis laten plaatsen, wil je meer weten over de verschillende voordelen of wil je je laten adviseren door een specialist? Neem dan eens een kijkje op de website van Fonteyn of ga langs in de uitgebreide showroom.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles