De slaapkamer is vaak meer dan een plek waar u ´s nachts slaapt. De slaapkamer is ook een plek waar u tot rust komt en ontspant. Kinderen gebruiken hun slaapkamer ook als speelruimte en tieners als studeerruimte. Kortom, u moet zeker aandacht besteden aan het interieur van uw slaapkamer. Daarom een tiental tips om uw slaapkamer sfeervol in te richten.

1. Sfeervolle kleuren

Om de slaapkamer sfeervol te maken, moet u beginnen bij de basis en dat zijn de kleuren. U heeft hiervoor sfeervolle kleuren nodig voor de wanden. Populaire kleurencombinatie zijn natuurlijke kleuren, zoals zandkleur, grasgroen, luchtblauw en andere kleuren die in de natuur veel te zien zijn. U kunt ook kiezen voor sobere basiskleuren, zoals wit en pastelkleuren. Iedereen heeft zijn of haar eigen opvattingen over wat sfeervol is, dus de kleuren die u kiest zijn van grote invloed op de sfeer die uw slaapkamer uitstraalt.

2. Een zachte en aangename vloer

U heeft een keur aan verschillende vloersoorten om uit te kiezen. Bij een sfeervolle slaapkamer is de vloer niet alleen mooi, maar voelt deze ook goed aan. Vooral in de slaapkamer zult u veel blootsvoets lopen en een warme en zachte vloer is daarom belangrijk. U kunt kiezen uit klassiek tapijt, want dit is altijd zacht en warm. Maar er zijn ook andere vormen, zoals kurk als vloerbedekking. Met kurk heeft u toch een harde vloer, maar de vloer voelt warm en zacht aan. Kurk is een ideale vloerbedekking voor de slaapkamer. Heeft u toch een harde vloer, zoals laminaat en plavuizen, dan is een vloerkleed altijd een oplossing om de slaapkamervloer deels of geheel zacht en warm te maken.

3. Sfeervolle verlichting in de slaapkamer

Een zeer belangrijk onderdeel van de slaapkamer is de verlichting. Omdat u voornamelijk ´s avonds gebruikmaakt van de slaapkamer, is sfeervolle verlichting nodig. In de meeste gevallen bestaat sfeervolle verlichting uit nachtlampjes op het nachtkastje of wandlampjes boven het bed. Er zijn talloze verschillende soorten van deze lampjes, dus u kunt altijd een lamp kiezen die sfeervol is. U kunt het ook sfeervol krijgen met spotjes in het plafond. Denkt u bijvoorbeeld aan diverse mini spotjes boven uw bed. Hiermee creëert u een sterrenhemel en dit is ´s avonds erg sfeervol.

4. Gezonde én sfeervolle verlichting

In aanvulling van sfeervolle verlichting, kunt u ook kiezen voor verlichting die naast sfeervol ook gezond is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een zoutlamp. Zoutlampen zijn zeer populaire lampen voor in de slaapkamer. De lamp bestaat uit een buitenkant van zout, met hierin ruimte voor een waxinelichtje en soms is er een LED lampje ingebouwd of is er plaats om een aparte LED lamp in te brengen. Wanneer zout warm wordt, straalt het negatieve ionen uit en dit bevordert de nachtrust, geeft energie voor de volgende dag en het zorgt voor een zuivere lucht. De kleur van de zoutlamp is oranje en dat brengt ons bij de natuurlijke kleur van vuur brengt die ons zo opnieuw verbindt met de natuur. Zoutlampen in de slaapkamer zijn daarom aan te raden voor de sfeer en de gezondheid.

5. Een sfeervol bed

Voor een sfeervolle slaapkamer behoort naast de vloer en de wanden ook het bed tot de basiszaken die sfeervol aangekleed kunnen worden. Een bed kan er uiterlijk wel sfeervol uitzien met bijvoorbeeld een mooi satijnen dekbedovertrek, wat tevens zorgt voor een aangenaam gevoel in zowel winter als zomer. Comfort is belangrijk wanneer u slaapt. Het bed moet lekker liggen, zodat u ´s nachts ontspannen kunt slapen en ook overdag het bed kunt gebruiken om eventueel relax een boek te lezen. Een boxspring is bijvoorbeeld een populair comfortabel bed en het toppunt van comfort is een waterbed.

6. Zorg voor een opgeruimde slaapkamer

Een tip die u niets gaat kosten, dan alleen wat moeite, is het opgeruimd houden van de slaapkamer. Als de slaapkamer opgeruimd is en er geen rotzooi en wasgoed rondslingert, dan is de ruimte veel sfeervoller. Maar ook voor het creëren van rust is een opgeruimde slaapkamer zeer belangrijk. U kunt namelijk veel beter ontspannen en in slaap vallen, als u niet wordt afgeleid door alle rotzooi die her en der in de slaapkamer staan en liggen. Zorg daarom in ieder geval voor een goede kast om spullen in op te bergen en een opgeruimde slaapkamer te garanderen.

7. Kunst aan de muur inspireert

Lege wanden staan misschien wel strak voor als u een moderne slaapkamer wilt, maar is niet altijd sfeervol. Een sfeervolle wand creëert u onder andere door hier kunst aan te hangen. Kunst kan zeer inspirerend werken en is daarom een aanrader om in de slaapkamer neer te hangen. Goede ideeën komen vaak ´s nachts en een mooi schilderij kan u hierbij de nodige inspiratie geven. Uiteraard is kunst ook gewoon mooi om naar te kijken en zal het niet snel vervelen.

8. Natuurlijk licht binnen laten komen

Hoewel u ´s nachts uw ramen graag wilt bedekken om het donker te maken, is het verstandig om het overdag juist zo licht mogelijk te maken. Natuurlijk daglicht is gezond licht en hiermee kunt u het beste ontspannen. Hang voor de ramen bijvoorbeeld rolgordijnen of vouwgordijnen of maak gebruik van rolluiken. Hiermee kunt u het ´s nachts verduisteren, maar overdag kunt u de gordijnen geheel oprollen of invouwen en krijgt u voldoende natuurlijk daglicht binnen.

9. Een zitje creëren

Heeft u een grote slaapkamer? Dan kan het de moeite lonen om een klein zitje te creëren, zoals een stoel met tafeltje. U kunt dan overdag toch nog ontspannen in een sfeervolle omgeving, maar u hoeft hiervoor niet verplicht op bed te liggen. Een klein zithoekje in slaapkamer zorgt ook voor de nodige sfeer.

10. Veel sierkussen op het bed

Sierkussens zijn optimale sfeermakers. Het spreekt dan ook voor zich, dat als u op goedkope wijze uw slaapkamer sfeervol wilt maken, u gebruik moet maken van veel sierkussens. Niet alleen op het bed, u kunt met sierkussens ook een zithoek creëren op de grond of in een brede vensterbank. Betreffende het design van sierkussens, heeft u keuze uit talloze kleuren en motieven.

Tagged in:

, ,

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles